Pages

Wednesday, November 19, 2014

Saffiya kulit sensetif

mahal sabun ni
Sejak lahir, mmg Saffiya berkulit sensetif. Kulit dia mcm naik ruam. Ngan kata lainnya.. macam eczema. Ye kot. Terutamanya kat pipi, leher, belakang badan, lipat2 sendi dan belakang telinga (berair). Doc peads cakap Saffiya sama mcm Zulaikha dan Yusouf, berkulit sensetif, jadi doc cadangkan guna sabun mandi untuk kulit sensetif, macam sebamed, cethapil atau ezzera. Masa Zulaikha guna sebamed, masa Yusouf Ninie guna cetaphil. Ni Saffiya try Ezerra plak. Semua elok je, cuma Ezerra ni bau dia Ninie suka, pastu kalau beli, selalu ni pakej sekali ngan cream.Harga kalau pakej ni dalam RM40++.
Nak kata ok sangat tak jugak la. Sebab ambik masa jugak la nak baik. Lepas tu, makcik Ninie suruh try bubuh Euphoria. Ustaz megat yg Klinik Perubatan Elektronik kat Kemaman yang bagi. Mmg elok. Dia suruh sapu nipis-nipis je. Yang belakang telinga dia terus baik dan tak berair dah. Tapi ruam kat muka dia, kejap  baik kejap hilang...Nak tahu detail ada org jual online. Klik sini
sedap rasa dia
Pada masa yang sama Ninie try plak supplement. Epyhra.Apa yang ibu makan mesti khasiat tu ke susu kan.. Jadinya Ninie mmg ambik sumplement la utk bagi banyakkan susu, dah cantikkan kulit ibu sekaligus ngan Saffiya. Normal bagi Ninie, lepas bersalin je mmg akan jadi gatal-gatal kulit terutama kat peha.. agaknya pemecahan lemak-lemak jahat!.. hehehe tapi kalau gatal.. mmg tak tahan gila... menggaru je la. Alhamdulillah.. kali ni Ninie try Epyhra, mmg sesuai untuk Ninie. Terutamanya nak banyakkan susu badan. Saffiya pun dapat khasiat, kulit dia makin putih dan kulit yang ruam tu dah hilang sepenuhnya.. cuma kulit dia masih banyak yg kering.. ambik masa sikit kot. 
parut muka dia jadi putih-putih.. makin pudar dah
Ninie masih continue minum Epyhra, kalau testimoni ramai yg kata kulit dia cerah.. glowing-glowing tu.. flawless ke apa.. yg tu mmg Ninie tak ada ye. Tapi Ninie suka bab lawas... selama ni mmg payah.. Sekarang ni hari-hari melawas.. sihat rasa perut ni. Tapi kulit yg gatal mmg hilang terus dah.. Alhamdulillah.. So, apa yg Ninie masih kekalkan.. Saffiya mandi ngan sabun Ezzera, sapu Euphoria kat kulit yg problem dan Ninie minum Ephyra nak bg cepat baik kulit dia. Agaknya gabungan yg bagus.. Heheheh..


No comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts with Thumbnails