Pages

Tuesday, December 10, 2013

Minggu ke-14: Kenapa saya letih ngandung anak ke-3 ni?

nampak tak baby?
 Appointment dengan doc khaled patutnya Jumaat lepas, tapi Ninie baru dapat pergi harini. Minggu lepas minggu banjir di Kuantan. Mmg sgt dasyat.. Semoga Allah kurniakan kesabaran dan rezeki yang melimpah ruah kepada semua mangsa banjir. Alhamdulillah.. rumah Ninie tak terlibat dengan banjir.

Harini g jumpa doc khaled sorg diri, sbb Zex g putrajaya. Berdebor sebenarnya nak jumpa doc. Terutamanya pasal saiz baby. Ninie pernah dah ada kes baby besar, jadinya ada seram juga la nak mendengar kata-kata doc. Tapi ku gagahi jua.. huhuhu

Timbang berat, 71.7kg. Naik 700gram. Rasanya mcm kurus lagik Ninie ni.. naik jugak rupanya. Hahaha perasan sungguh!. Bukan apa, anak ke-3 ni, Ninie lambat tukar uniform. Masih pakai baju kurung g keje. Sebelum ni rasanya mcm tukar uniform awal.. hahaha.. (buat ukuran berdasarkan saiz baju kurung.. padahal semua baju kurung pinjam mak punya... besor gedabok!)

Doc ckp, baby ni agak besar jugak. Dah cukup sifat. Jantina je belum tahu. Kena tunggu 5bulan. Disebabkan bakal dpt baby beso lagik, doc suruh minum air gula nanti bila dah 6bulan. Doc tanya kali ni suka makan apa.. Baby ni suka sgt makan buah-buahan.. buah tak apa.. jgn makan benda manis.. dlm hati glurrrp... sgt suka aiskrim.. lepas ni kena kurangkan la.. takut wehhh beso lagik dari Eizz Yusouf tu.

Doc pesan.. jgn mkn amalkan tabiat makan mcm masa Yusouf dulu.. hehehe.. sengih ajela. Akan dicuba menahan nafsu makan.

Last sekali soalan utk doc pulak.. "doc... kenapa ngandung yang ni alahan lambat ilang.. pastu rasa letih yang amat sangat..." dan doc ngan pantas kilat jawap .."ibarat mcm kereta.. dah lama guna.. kurang dah performance.. anak pertama.. awk excited.. anak ke-2 ok lagik laa.. anak ke-3 awk tak kisah dah.. sbb tu awk rasa penat sgt.. segalanya .. mind set awk je.. "   tak  best tul jwpn doc.. 
Tapi happy sangat sbb dapat tgk baby tadi.. rasa bahagia.. 

No comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts with Thumbnails