Pages

Friday, November 22, 2013

Rezeki bertambah lagik

suka sangat bergaduh.. dah gaduh adegan menangis
Berabuk lagik blog Ninie.. Lama tak update.. Sbb tak berapa selera nak tgk blog. Tak ada idea plak tu nak mengarang.. Harini cuba jugak mengarang walaupun rasa loya berleluasa.. uhuhuhu

Alhamdulillah.. tahun depan.. budak berdua ni akan dapat adik. Ninie sekrg ni pregnant 2bulan dah. Jangka ke tak jangka dpt baby???? kompem la dijangka kan.. sbbnya Ninie mmg tak rancang langsung, tak ambik pil ke apa.. awal-awal pas bersalin ke Yusouf je.. pastu pk punya pk.. malas nak rancang, takut lambat dapat baby lagik.. Alhamdulillah, umur Yusouf menjangkau je setahun setengah, Ninie mengandung lagik.. lebih kurang sama mcm Zulaikha dulu-dulu.. masa umur setahun setengah, Ninie ngandungkan Yusouf..

Mengandung kali ni  mmg lain sikit alahannya.. Kalau masa Zulaikha, Ninie tak boleh makan nasi, muntah sokmo, tapi badan dan tenaga tu masih ada ... masa ngan kan Yusouf walaupun muntah-muntah.. masih kuat nak dukung dan uruskan Zulaikha.. tapi baby ke-3 ni, mmg sangat penat.. Bangun pagi dan rasa loya yg sgt-sgt teruk, lapar tahap maksima.. Kaki selalu sakit.. Ninie rasa letih yang amat sangat. Kekdg tu pitam dan semput.. mmg sekse betul rasa.

Pernah sekali tu Ninie g jln-jln ecm, lepas mkn, terus tak leh jln, duduk aje.. sbb dah semput. Ibarat mcm bwk baby dah 8bln.. padahal ni baru awal-awal. Agaknya faktor umur kot.. Pernah hari sabtu dan ahad tak g mana-mana pun, duk rumah, melepek je.. sbbnya Ninie tak daya nak bangun.. asyik baring je la.

Di saat keadaan yang mcm ni, urusan memasak, semua Zex yang buat, makan anak semua Zex yang buat. Ninie akan tolong Zex bila larat je. Terima kasih sgt kat apak... 

Cuma satu kelegaan, bila Yusouf dan Zulaikha ni dia banyak main berdua, jadi tak ada la dia duk mengadap ibu je... Anak-anak seperti sgt memahami.. 
Kalau bab makan.. mmg tak tahu nak makan apa.. Sbb semuanya rasa tak sedap.. Kalau mkn nasi.. jarang dah mkn ayam. Tak suka sgt. Kekdg nasi pun tak selera. rela lagik mkn roti ngan biskut. Rasanya mcm zaman-zaman ngandungkan Zulaikha.. girl la kot kali ni.. Hehehe. Tak kisah baby boy ke girl.. Janji sihat dan sempurna.. Ada jugak duk usik-usik.. ntah-ntah.. kembar!!! kalau kembar... Alhamdulillah, tapi Ninie dah scan, satu degupan jantung je... 

Semoga Allah permudahkan sepanjang mengandung ni.. Amin..

No comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts with Thumbnails