Pages

Monday, March 18, 2013

Canimal kat ECM

Benda apala canimal ni kan. Kalau yang suka tgk TV , citer kartun, mmg biasa tgk Canimal ni. CAN + ANIMAL . Tin + Binatang.. g tu la kot.. Zulaikha mmg suka sangat tgk Canimal ni.
Padahal sekali sekala je dpt tgk kat ASTRO kat umah tok...
tetap mengheret trolley
 Habis je gotong-royong, Ninie mmg dah plan ngan opismate nak g bawak anak-anak jalan kat ECM. Tapi opismate sorang tu tak dpt ikut sbb tetiba ada hal keluarga. Jadinya opismate yang sorang lagik je ikut. Nasib baik la sepupu Ninie, Asilah@mak inang Yusouf, ikut sama. Dia balik je sekolah terus ECM. So jumpa je kat ECM.
canimal
 Pernah tak tgk citer canimal ni?? kalau tak pernah, join Zulaikha, segala kartun dia ajar ibu dia tgk.. 
 Sampai je, terus dia duduk kat meja ni. Kebetulan masa tu aktiviti mewarna. Dia pun nak mewarna jugak, tapi gadis litar yang jaga kat situ tanya Ninie, "anak umur berapa tahun?" ngan jujur, bersih, cekap dan amanah menjawap ..."3tahun..." 
pastu jawapan yg sgt kecewa ...."oooo ni 4tahun je boleh..." mmg ampess dot com. Bukan pertandingan mewarna pun kan... bagi je budak kecik ni mewarna.. Zulaikha kompem la tak nak berganjak dari situ..
bahagia dapat mewarna
Dah tak tahu nak pujuk dia mcm mana, Ninie tgk kat situ banyak dia jual barang Canimal. Yang sebenornya, diaorg ni nak promosi barangan Canimal... Ngan budak-budak pun kedekut. Mujur la cari punya cari.. jumpa crayon ngan buku warna. RM10  je. Terus beli, bagi dia mewarna sampai puas.
bawak meomm
Lepas dah warna, terus jalan-jalan lagik. Tak ada org tak tegur Zulaikha bawak trolley tu.. "cutenyee..." .. comeiinye... ada jugak yang... "ehhh ada baby la dalam trolley tu...." ahhaha mmg menarik perhatian ramai sungguh...
Seronok jalan-jalan ngan anak.. kalau dia tak meragam kan. Dah lepas hajat dia.. suka sgt la.
bergambar ngan canimal
Yusouf.. macam tu la.. tak kisah.. saya yang menurut kehendak kakak! .. peace yaw!

No comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts with Thumbnails