Pages

Monday, February 4, 2013

Happy Birthday Apak, Maklong & Zulaikha

Bulan Feb ramai betul yang birthday sama bulan. Dalam Famili Ninie, Zex 1 Feb, kakak ipar 2 Feb dan Zulaikha coming soon 12 Feb. Kebetulan balik Balok, mak buat laksa penang, sebb sepupu Ninie yang belajar kat New Zealand 11 Feb ni dah nak fly balik sana semula. 

Masa kat rumah mak tu, tak ada pun cadangan nak makan kek, pastu Ninie teringat yang kakak ipar Ninie ni suka sangat makan kek coklat, Zex pulak, Ninie tak bg hadiah apa-apa lagik, Zulaikha dapat dah hadiah birthday dia.. Awal ye dia dapat.. Hahaha.. Mulanya nak beli dia Tab yang China tu, bajat dalam RM250, tapi Zex tak bg beli, sbb nanti dia nak beli Ipad. Ipad mana mampu nak beli mahal benauuuu... Lastnya malas nak pk hadiah apa lagik, masuk je duit tu dalam saving Zulaikha.

Keputusan beli kek tetiba je buat, paksa Zex g beli kat Secret Recipe. Mulanya nak beli perasa durian, pastu Zex call, dia ckp, kecik sangat kek tu, jadinya Ninie suruh je Zex pilih apa-apa je kek kegemaran ramai.. dah hasilnya.... tadaaaaaaa!!!
Mmg sangat syok.. sbb Zex suruh org SR tu tulis happy Anniersary... Dan yang lagik best... no "7". My beloved hubby, kita kawen dah 8 tahun ye... Dia pun mengira-ngira ngan jari.. " a ah la... 8tahun".. tak leh nak ckp apa. dia ckp, "Ninie tak bg tahu pun nak suruh tulis apa-apa..." ............. malas nak bertekak. Yang penting kek dah ada.. Makan aje la kan... heheheh.. apo la bapak ikha ni. Nak celebrate birthday.. dia ckp jugak " nak tulis birthday mana muat 3org... tu yg dia buat anniversary..." org lelaki mmg sangat sweet dah prihatin! dia dah tolong g beli kek tu kira bersyukur la ye.. tak yah la komen-komen apa lagik.. mari kita ngap!
 Happy birthday dear husband, My sweetheart Zulaikha dan My beloved kakak ipar, Yat. Semoga mendapat perlindungan Allah selalu....
Maklong kena tolong potong kek.. kalau tak.. hancur kek tu.. Zulaikha nak yang ada tulisan je.. sbb dia ckp,  nak yang ada color strawberi.. Kami yang dalam rumah makan je dah habis setengah kek.. Huhuhu mmg sangat suka makan kek colat.. :-) 

No comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts with Thumbnails