Pages

Monday, January 7, 2013

Jahitan: Suka jahit yang comel

Ninie suka menjahit benda yang comel. Contohnya macam hairband ni. Cara buat bunga tu mak Ninie yang ajar. Nanti masa free, Ninie buat tutorial dia. Senang sangat-sangatnye.. senang la bila dah tahu :-p
 Sepupu Ninie, Asilah, suruh buat pencil case untuk dia. Saiz pencil case ni beso gila.. 12" x 9". Dia nak isi apa pun tak tahu. Kalkulator, Hp seme muat nak sumbat ni. Kain ni mahal jugak, Ninie beli ngan kawan Ninie. Dia mmg gila beli kain dari obersea ni. Designer cotton. Yang atas sekali tu designer Michael Miller. Lawa kan corak dia. 
Yang ni untuk adik Iffah.. Iffah suka kartun. Kain ni semua diaorg pilih sendiri.Designer cotton jugak. Saiz pencil case Iffah ni kecil sikit. 6" x 9". 

Ninie suka la jahit benda-benda yang comel macam ni. Sbb tu Ninie lagik suka jahit baju dress baby dari jahit baju kurung. Sbb baju baby comel... Lagi suka kalau org puji-puji comell.. hahah poyoo!

cara nak jahit pencil case ni boleh tgk kat sini TUTORIAL. Ataupun search je kat google. Macam-macam ada.. kena rajin mencuba. Prectise make perfect!

2 comments:

  1. comel sgt..semangat nak buat lg ni pencil case

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dalila.. cuba jgn tak cuba.. menjadi satu.. confirm semangat nak buat lagik.. hehehhe

      Delete

linkwithin

Related Posts with Thumbnails