Pages

Wednesday, December 5, 2012

Storage in the house.....

Bila ada anak ni kan, barang mmg banyak betul kan. Masa duk ngan mak dulu rasanya barang sebuah bilik je. Bila dah duk sendiri banyak gila barang. Nak plak ada anak ni. Barang dia mmg banyak amat. Rumah sendat. Ninie suka beli storage box atau apa-apa yang menjimatkan ruang.
 Ni almari solek Zulaikha, banyak laci. Ada 6 laci. 4 Ninie guna, lagi dua, Zulaikha ambik. Apa dia buat? Mesti la penuh ngan brg mainan dia...
Semua benda nak bubuh dalam laci.. selg muat.. Pastu yg lawaknya.. kalau dia nak Poo Poo dia mesti duk kat depan laci ni.. nnti dia ckp ngan ibu.. "ibu jap eh.. ikha nak birak main..." hahaha. Maknanya sambik poo poo sambil main.
Dulu almari ni Ninie bubuh baju Ikha je. Tapi sbb dia dah ada adik, Ninie nak memanfaatkan ruang, so dia share je satu almari ngan adik dia. Laci almari dah guna untuk baju Zulaikha. Jadi Ninie beli laci letak dalam almari. Macam ni....
Ninie beli drawer ni kat SSF. Dia jual satu-satu. Satu tu dalam RM70-80 kot. Mahai  skit la. Tapi sebb nak jimat ruang, sanggup...
 Drawer ni boleh bukak satu satu mcm ni.. Ninie beli 4, tak muat nak masuk 4, satu lagik letak atas almari je. 
 G KL baru ni, g IKEA. Kalau g IKEA mmg suka sgt barang-barang dia yang menjimatkan ruang. Ni drawer kasut. Umah Ninie ada dh almari kasut, tapi besar gedabak sgt, pastu dah nak roboh. Masa nak pasang drawer ni, alihkan almari kasut, rupanya habis kotor dinding, sbb almari tu berkulat... comot jadi dinding umah. Ntah bila nak cat.Nipis je drawer ni, jadi ruang rumah nampak lagik luas ..
meommm nak tido..
 Tapi.. belum sampai sebulan pakai, drawer yang bawah sekali, Zulaikha dah konker, isi mainan dia lagik...
drawer biru semua tempat tido anak patung mainan dia. 
pastu, Ninie g Parkson Kuantan, ternampak plak bakul ni, dia jual satu pasang RM25. Jadi Ninie beli 2pasang. Pink & Biru. Kononnya biru barang adik, pink barang Zulaikha. Tapi Zulaikha konker semua, dia sendiri kemas barang-barang dia masuk dalam semua bakul ni.. adoiiiii.. Tapi suka sgt bakul ni. Ada lg satu warna hijau.. dapat gaji beli la sepasang lagik.. 

2 comments:

  1. cantik nyer... nak carik jugak. sbb barang2 FAqihah bersepah tak henggat... letih kemas

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hany: ramai minat storage yg beli kat parkson tu.Akak nak beli lagik.. ada kaler hijau.. heheh

      Delete

linkwithin

Related Posts with Thumbnails