Pages

Thursday, August 2, 2012

Batuk Yusouf Makin Kerap

lena tido atas pangkuan ibu..
Batuk Yusouf berjangkit dari kakak dan apak. Makin hari makin kerap dia batuk. Kahak pun ada sekali. Risau sgt ibu.. So apak ckp, bawak g jumpa doc. Semalam ibu terpaksa bawak Yusouf g jumpa doc. Risau takut jadi mcm kakak Zulaikha dulu. Lebih baik bawak g jumpa doc awal-awal sebelum melarat. 

G ambik Yusouf kat taska kena menyorok dari kakak. Kalau dia nampak nanti mau meraung nak ikut. Cikgu ckp, Zulaikha tgh main dalam kotak. Asyik sgt main, x perasan ibu datang. X bleh bawak dia sekali sbb Ninie g sensorg je ke KSH tu.

Tgh tunggu doc, ada sepsg parents bawak baby yang masih dlm pantang. Dgr dia sembang nurse. Anak dia besar. 4.67kg!!!.. mak aiii ingatkan Yusouf dah besar, rupanya dia lagik besar. Mulut ni nak je tanya bersalin normal ke? Sbb tgk dia tu steady je. Lepas dia masuk je jmpe doc siti, terus tanya nurse.. huhu sibuk nak tahu kan.. dia operate rupanya.. x terbayang kalau bleh salin normal anak besar mcm tu.. Kebetulan atau apa ye.. asyik dgr org bersalin besar je tahun ni. Ke.. sbb tahun naga air??? hahaha ada kaitan x?

Dah jumpa doc, doc ckp jgn bimbang. Paru-paru dia ok.. Telinga dia clear. Eizz Yusouf x demam. Doc bg ubat titik dalam mulut & dan hidung. Sbb hidung dia pun selsema. 
Doc suggest Yusouf pakai cream ni. Sbb kulit Yusouf sensetif dan sgt kering. Itu mandi mmg pakai sabun PH5.5. Kulit dia still problem. Kekdg tetiba muncul ruam... kekdg mcm kena gigit nyamuk.. Kulit dia kalah kakak.. hai la anak ibu.. dua-dua maintenance tinggi.. sabo je la.

No comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts with Thumbnails