Pages

Wednesday, March 7, 2012

MPK silap saman

Balik umah mak, dpt surat kompuan dari MPK. Rasa pelik plak, bila masa kena saman ni. X ada plak surat saman dpt. Tetiba dpt notis ulangan je. Ni mesti MPK silap ni. Tgk tarikh ngan masa tu, mcm x berada ditempat kejadian pun masa tu. Kalau g ECM ni, kompem parking dlm ECM, x pernah lg parking luar kawasan. Dan yg pastinya, sy ni skema sikit bab parking, mesti parking dalam petak yg betul. Kalau x letak kupon tu pernah le. Sbb kupon habis. Tapi tgk masa, 9.03pm. Malam hari, mana ada kena pakai kupon kan. Kesalahan pun dah tulis kat situ, "Meletak kenderaan diluar petak yg disediakan". Kompem la sy ni x salah mcam tu.

Actually, ni kali ke-2 Ninie dapat notis. Kes yang sama. X tahula mcm mana asyik saya je yg kena kes mcm gini. So cek kat website MPK butiran saman ni, dah sah-sah salah. Jenis kenderaan: VIVA. Kereta saya  bukan Viva. Semlm call MPK, nak kompemkan. Sebab dah pernah kena sekali, so telefon je la. Nanti nak kena menapak ke MPK, jenuh. Jauh plak tu, bukan kat ibu pejabat, kat Bahagian Penguatkuasaan, Pasar Borong. Tel MPK, suruh dia semak, mmg sah-sahla salah. MPK mintak maaf, dia ckp, kakitangan dia silap ambik no flat kereta. Sistem MPK, mmg ada simpan gambar kenderaan yg kena saman mcm ni, so no. kerete dia yg belakang salah. 82, keter Ninie 26. 

Moral of the story, kalau kita jenis x elert + byk duit sgt, mmg bayar je kan. Tapi RM50, byk tu, bleh kaya MPK mcm gini.. Heheh , so better kita cek dulu online, sebelum g bayar. Dah kompem salah mcm ni, x yah susah-susah g menapak ke MPK nak bayar. MPK akan cancel kan aje kompuan ni. Org yg sebenar la kena saman. Selamat RM50. Bleh makan McD, seminggu(cukup ke?) huhuhu


No comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts with Thumbnails