Pages

Friday, February 10, 2012

Jawapan cikgu..

*gambar google
Tadi sms cikgu, nak tanya mana Zulaikha belajar sebut K _ p _ k. Actually cikgu ni, paling rapat dengan Zulaikha. Since dia baby cikgu tu jaga dia, w'pun sekarang ni dia dah duduk bilik lain. Cikgu bgtahu, kat taska belajar pasal "anggota tubuh badan". Pastu cikgu gelak-gelak. Ni mesti cikgu nakal ni, ajar Zulaikha lebih sikit. Tapi bola tu dia x aja eh.. advanced pulak Zulaikha pikir yer.. Nak ke babab mulut cikgu ni.. tapi kalau kita ajar pasal "anggota tubuh badan" dalam bahasa Melayu. 'Breast' perkataan apa yang sesuai? 

4 comments:

  1. hihihi...tu la kak...kdg2 dania tunjuk pon ain ckp breast...pe perkataan yg sesuai utk breast tu dlm BM?

    ReplyDelete
  2. ain: itula.. agaknya cikgu pun sebut aje la. mesti budak2 tu tanya kan..

    ReplyDelete
  3. kalo Hany, Hany ajar Faqihah sebut NYEK

    ReplyDelete
  4. Hany: akak x ter pk nak sebut apa.. ingat x dia duk letak bola dlm baju masa hanny dtg.. tu x tanya dia.. kalau tanya mesti dia ckp.. "kopek" hehhee

    ReplyDelete

linkwithin

Related Posts with Thumbnails