Pages

Tuesday, February 21, 2012

Cuci Gambar Online

Zulaikha dah 2tahun, makanya.. selama 2tahun la Ninie ni duk tangguh-tangguh nak cuci gambar dia. Gambar punyala banyak. Gambar dari mula lahir, sampai sekrg. Pernah cuci sekali, 5keping je, tu pun sbb nak masuk contest kat pasaraya. Gambar-gambar lain x pernah cuci pun. Bukan apa, selalu lupa nak bawak thumbdrive g kedai. Pastu malas nyer nak pilih-pilih yang mana nak cuci. Tapi risau jugak, buatnya hardisk pc ni corrupt, habis semua memori saat membesar Zulaikha hilang. 

Semalam google menggogle. Jumpa la link ni http://www.eoe.com.my/. Mmg kena cuba try test la. Mula-mula kena bukak akaun dulu. Pastu download software dia.
Pastu login masuk software ni, pastu pilih gambar yang nak cuci. Dah siap pilih, tekan next, pilih plak ukuran gambar nak cuci. Dah siap nnti dia bgtahu brp nak kena bayar & upload. Mmg senang. Semalam jugak terus dpt emel, dia akan urus dalam masa 3hari. Kita tgk la nanti gambar yang dah sampai yer. Cantik ke x la dia cuci kan. Ninie banyak cuci saiz 4R. 4R=RM0.30 sekeping. Okla. X silap bleh cuci sampai 12R. Nanti software tu akan bgtahu gambar tu sesuai cuci sampai brp R. So kita pilih aje la.. Heheh. Kalau ok, lepas ni seme gambar cuci online je la.

8 comments:

  1. Ok ke ninie guna mcm ni..lah pun malas nak p cuci.. gambar kita tu nanti terjamin ke?? company kat mana?

    ReplyDelete
  2. Lah: kalau tgk review kat blog org lain rasanya ok je. tapi nnti tunggu yg ninie order sampai.. nnti ninie post kat blog. Main kedai dia kat Klang. Tapi dia byk cawangan. http://www.eoe.com.my/en/static/outlets.jsp

    ReplyDelete
  3. Lah: gambar tu kalau ikut polisi dia ok je terjamin.. risau ada jugak, tp ninie print seme gambar anak aje :-) hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulakan? print gambo anak2 jela kot... gambar anak yg ketiga x cuci masuk album lg... risau jugak klu2 data hilang nanti..tu yg nak kena cuci jugak tu...

      Delete
    2. Ninie dh dpt gambar yg di print.. kualiti ok sgt.. lepas ni nak hantar cuci lg.. :-)

      Delete
  4. baru tau ada print online... senang kan sumanya guna online jer skang hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. deela: hehehe.. bila online x yah g kedai kan.. nak g kedai tu la masa x ada.. nak cari parking pun susah..

      Delete

linkwithin

Related Posts with Thumbnails