Pages

Thursday, January 19, 2012

Playground Idaman

Dua tiga hari lepas, gatal tangan mengoogle cari mainan Zulaikha. Nak google pun x tahu perkataan apa yg sesuai. Nak cari gelongsor untuk Zulaikha. Dia suka sgt main, tp selalu kalau dpt main pun kat giant, sampai x mau balik. Ninie pernah servey kat Tunas Manja Transit, gelongsor sekali ngan buaian RM499. Kat Giant pun sama. Masa tu nak beli ngan x nak.. rasa mcm nak.. tp rasa cam mahal plak. 

Semalam mmg dasatla keputusan Ninie buat. Google punya google. Jumpa website http://www.kids.net.my. Rambang mata menengok barang-barang kat situ. Jumpa plak apa yang di inginkan.. 
Harga dia mcm ok. Sbb dpt sekali ngan jongkang jongkit, pastu mcm-mcm la kat bawah tu. Call eric ni, tanya shipping brp.. dia ckp FREE!!!. Aduhhhhhh mmg nak laa.. Tapi RM958, mana nak cari pitih byk tu kan. Dah la gaji gomen x tentu lagik naik bila ni. Si eric ni kan, mmg terror bab jual, dia ckp, cuba tanya kredit kad leh convert jadi installment x. Ninie pun apa lagik, sepantas kilat menelefon. Kompem boleh.. Interest ada. Tapi  byr x lama, so x byk la kena bayo. 

Strategi seterusnya, telefon bigbos, mintak kebenaran. Bos ckp, ok.. Hehehe mmg syiok la. Kalau lambat eric ckp, takut abis.. (mmg saje kan.. nak suh kita beli). Akhirnya.. berjaya la menggores kad utk bli ni kan.

Eric ckp, kalau awk cepat, sblum kul satu tadi, sy deliver harini jugak, esok sampai. Ni kena deliver esokla. X aper.. janji sampai. X sabarnyaa nak tunggu Jumaat (mcm ibu je nak mainnya..) hehehe. Kita tunggu esok!!!

9 comments:

  1. syoknye, nanti mika nk tumpang main yer ikha :p

    ReplyDelete
  2. Nor: boleh2.. meh la dtg.. hehehe.

    ReplyDelete
  3. salam sis..nak jual x playground ni.sy nk cari yg terpakai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam....call/wasap Saya 018-3611770 (sue) sy nak jual gelongsor,jongkang jongkit besar dan kecil murah2 sebab nak pakai duit. Dan anak sy dah x main dah

      Delete
    2. Salam....call/wasap Saya 018-3611770 (sue) sy nak jual gelongsor,jongkang jongkit besar dan kecil murah2 sebab nak pakai duit. Dan anak sy dah x main dah

      Delete
  4. salam...sis kalo da x pkai jual la..sy tgh cri yg terpakai kt anak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam azylina. Akk masih pakai lagik. sebb anak suka lg.. wpun dah besar. Tapi akk ada juga jual. RM380. Kalau yg slide sahaja RM155 termasuk pos. Kalau berminat email akak beautifulzulaikha@gmail.com.

      Delete
    2. Salam sis..sy ada email sis..tlg tgk ya..tq

      Delete
    3. akk dah reply email ye ummu ali.. tqvm

      Delete

linkwithin

Related Posts with Thumbnails