Pages

Monday, January 30, 2012

Minggu 27: Berat naik 5kg!!!!!

Minggu ni kena cek perut kat KSH. Patutnya hari esok 31 Jan. Tapi sbb esok byk meeting, so g harini. Bagus jugak g harini, x ramai org tadi. Kejap je jumpa Doc Khaled. Harini mmg memeranjatkan. Seblum masuk jumpa doc, kena ambk tekanan darah dan berat. Tekanan darah ok je. Berat....... Adui.. 5KG naik.. dari 68kg ke 73kg. Ke.... timbang rosak? Siap tanya nurse.. heheheh Nurse ckp dah betul dah timbang tu.. Heheh salahkan penimbang.. boleh x g tu?

Padanla seme tegur besar sgt dah Ninie ni. Macam tengah tunggu masa nak bersalin je. Doc tanya ada masalah lain x? Biasala Doc.. Saya ni selalu muntah pagi lepas sarapan. Dia ckp, awk ni jenis x leh makan byk. Makan sikit-sikit je. Dah berat naik mcm ni, awk kena control makan tu. Bahaya. Susu kalau minum sekali pagi dan malam, x perlu dah ambik vitamin. Sebb susu utk ibu mengandung tu dah cukup zat seme. Ninie minum susu IGC biodex. Kekdg minum EnFAMA. Janji susu.. heheh

Harini kena cucuk ATT(kancing gigi). Untuk mengandung kali ke-2 sekali je kena cucuk ATT. Kalau first time, kena 2kali.. X sakit pun cucuk ni. Baby alhamdulillah, bergerak sgt aktif. Baby still songsang. Dia blum pusing. So, x leh nak tgk lagik muka dia macam mana. Berat dia lebih kurang 1kg. 
Lepas dah settle jumpa doc, nurse suruh masuk Kelab Ibu mengandung.. Macam-macam produk ada..   Heheh.. dah siap isi borang, dapat goodies.. byk sgt. Bag sampai 3  nurse bagi. Pastu Sample susu paling banyak dpt. Sampai doc ckp.." untung la awak..." Nurse tu bisik kat Ninie.. "Doc nak la tu, maklumla dia x leh ngandung dah.. " Hahaha gelak besar Ninie.. Manala doc nak ngandung kan.. dia kan lelaki.. kikikiki

2 comments:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails