Pages

Tuesday, November 15, 2011

Minggu ke-16: Silap kira

Kelakar sungguh harini. Dah sampai taska, baru perasan bag Zulaikha dengan bag Ninie x bawak. Ninie dah pesan kat Zex suh ambk, sbb Ninie dukung Zulaikha masuk kereta. Agaknya Zex x dgr Ninie ckp masa tu. Ninie pun satu hal, x perasan plak bag x ada, sampai la dah sampai taska. Rasa mcm kelakar, bila jalan ke opis tanpa pegang apa-apa barang. Terpaksa Zex patah balik rumah ambik.

Alang-alang dah dtg opis Ninie hantar bag, Zex ajak g KSH terus. Appoitment dengan doc Khaled belah petang, tp Zex ckp, g pagi ajela. Ninie pun ikut aje la. Sib baik jugak g pagi, doc Khaled ada operation belah petang.

Doc scan baby, alhamdulillah development baby semua ok. Berat dah naik sekilo lg. Sekrg ni berat 64.5kg. Lupa plak nak suruh doc print gambar. Dah besar adik Zulaikha ni rupanya. Doc ckp "very good, dah 16 minggu lebih... " Ninie ni kan teruk betul, selama ni, bila org tanya, Ninie ckp baru 3bulan lebih. Pastu seme ckp, "besarnya perut" Rupa-rupanya... hahahah Ninie yg salah kira. Padanla perut besar, dah 4bulan lebih. Baby dah bersifat. Cuma bentuk muka belum nampak, doc kata masa ni ibarat ada kulit dengan tulang aje. Lemak belum ada, so, bentuk muka dia x leh nampak dengan jelas.

Balik dari KSH, Ninie tanya Zex "agak-agak kan.. anak kita laki ke pompuan?" apa dia jwp??? "Abg rasa pompuan..." sebenarnya Ninie pun rasa mcm tu... Huhuhu bentuk kepala serupa betul ngan Zulaikha.. Tapi wallahuallam.. Kita tgk ajela.. Ninie x kisah laki ke pompuan.. janji sihat dan sempurna. 

Lagi 5bulan nak tunggu baby lahir.. x sabar plak rasa.. x sabar nak ada 2org anak.. mesti tunggang langgang umah Ninie nanti (yg mmg sedia ada dah tunggang langgang dikemas oleh Zulaikha).. Heheh

2 comments:

  1. Salam perkenalan
    Jemput singgah ke blog sy. Sy pun baru je ade 2 children. memang haru biru!
    Bru je menyudahkan nursing cover. Kegilaan menjahit datang lagi.
    :-)

    ReplyDelete
  2. Salam Akma Azlin,

    Salam perkenalan.. terima kasih sbb singgah.. awk ni hampir sama ngan minat saya.. menjait.. bleh laa share2 nnti.. rajin2 singgah yer.. td sy dah g blog awk.. best jugak buat baby swaddle tu.. nnti sy nk try la. anak sy tu tido habis satu katil dia guling

    ReplyDelete

linkwithin

Related Posts with Thumbnails