Pages

Monday, September 5, 2011

Zulaikha bakal dpt adik

Alhamdulillah rezki Ninie ngan Zex. Actually masa Ninie kena denggi tu, Ninie pelik sbb dtg period 2kali bulan tu.. Bila bulan ramadhan, puasa penuh pulak. Nak kata pregnant x rasa apa pun. Cuma dlm hati, sgt mengharap dapat lg sorg anak. X kisah lelaki ke perempuan. Ninie jenis lambat dpt anak, Zulaikha pun, dah 6thn kawen baru dpt dia sorg. Lepas bersalin hari tu mmg Ninie x merancang apa pun. Sbb doc x bg, dia ckp Ninie mmg jenis lambat sikit. Kira lambat jugak laa, Zulaikha dah hampir setahun 7bulan. 

Masa akhir-akhir puasa tu, perangai Zulaikha pun makin pelik. Asyik nak dukung aje. X nak ngan org lain. X nak ngan Zex. Asyik suruh ibu aje dukung. Sampai semua org ckp..."Ikha nak dpt adik kot"... Kekdg pandang muka dia, rasa x nak anak lg, sbb kesian kat dia.. x puas manja. Tapi pandang lg, kesian dia x ada kawan... kalau ada kawan, dia mesti jadi kakak yg baik InsyaAllah.. 

Ninie x test awal pun. Sbb takut jd mcm dulu.. asyik kecewa. Tadi tengah hari g watson. Beli pregnancy test. Beli sampai 2. Nak test kat opis ngan umah. Selalu kan urine pertama waktu bg paling elok. Tapi td mcm x sabar plak nak test. Tp dlm hati td ada jugak terdetik, membazir kalau positif ni. Lepas makan, blik opis terus test. Positif.. Mmg x sangka. Terus perasan happy dtg. Bahagia rasa :-))
Kengkwn yg tahu Ninie jenis lambat dpt anak, tanya juga mcm mana Ninie leh pregnant lg.. Semua tu rezki Allah bg, tapi kena usahala kan.. Masa Zulaikha dulu, mmg mcm-mcm Ninie usaha. Baca kat sini.. Anak ke-2 Ninie try cocoa collagen. Sedara Ninie rekemen, sbb Ninie mcm ada masalah dalaman sikit. So Ninie amal minum masa sahur. Pastu dekat nak period, Ninie stop. Dah pregnant ni mmg x leh la amalkan. Alhamdulillah, kali ni Allah permudahkan rezki Ninie. 

Ninie kenal ramai org yg susah dapat anak, bukan mereka x usaha, ramai yg dah usaha mcm-mcm tapi rezki mereka belum lg. Alhamdulillah Ninie ada juga rezki Allah bg, walaupun lambat. Kengkwn Ninie ramai ambk anak angkat. Agaknya rezki diaorg kat situ. Apapun, Ninie doakan semoga mereka dpt juga merasa rezki ada anak sendiri. :-) yg ptg.. usaha, doa.. tawakkal.. :-))

5 comments:

  1. agak2 dpt baby girl lagi tak kali ni?

    ReplyDelete
  2. tahniah kak...nnti budak uncit ngan motak dh ade adik...ade kawan nnti...:)

    ReplyDelete
  3. Alizam: rasa-rasa mcm baby girl.. sbb suka manis2.. kita tunggu je nanti.. heheh

    Ain: x tahu la uncit motak ni suka ke x kan.. mesti jeles ni..

    ReplyDelete

linkwithin

Related Posts with Thumbnails