Pages

Tuesday, August 16, 2011

Jahitan: Persediaan Raya

Rasanya tahun ni Zulaikha mmg raya sakan. Yerla Ninie anak baru sorg. Dah la lambat dpt. Dh dpt.. Girl plak tuh. Mmg lg sakan la membeli belah baju anak dara ni. Yg beli ada, yg ambk dari BlogShop BeautifulZulaikha pun byk. Tapi yg lg syiok, dpt menjahit sendiri baju anak dara.
Mula-mula buat baju ni. Seblum puasa lg dah siap. Baju ni buat 2helai. Untuk cousin Zulaikha, Marissa. Nanti sedondon budak ber2 ni.
 Kain ni kain lebih baju Marissa. Mak sedara Ninie bg.. Terus cari idea, buat patern kembang payung. Mmg baju dia ngam2 paras buku lali dia.
 Leher ninie buat kolar. First Time buat. Saje nak try
Ninie mmg suka bunga ros :-)
 Ninie buat wrislet lg. untuk anak sedara. Dah lama suruh buat.. x buat2.. sibuk jahit baju anak dara.. Ninie ikut tutorial patchwork ni kat web AYUMILL.
 Pastu dah x larat nak gunting kecik2 kain.. Ninie gunting besar-besar. Hehehe yg ni pun utk anak sedara. 
 Bahagian dalam pun ada poket. X tahu la nak letak apa tuh
Yang Ni Ninie siapkan lepas sahur tadi. Lebih kain baju raya Ninie dan Zulaikha. Wrislet ni dpt idea masa menjelajah ke blog pasal DIY Bag. Kalau tgk blog ni.. rambang mata.. lawa2 bag diaorg buat. explore punya explore jumpa blog MySpare Time. Dia tunjuk cara mcm mana nak buat tote bag. Ninie x buat tote bag, Ninie buat wristlet. So Ninie kecikkan saiz bag ni. Muat la letak wallet ngan HP. Nnti Zulaikha leh isi angpow! pas raya, ibu plak pakai.. heheh  Sedondon ngan baju raya.

Td publish kat FB ada plak cousin suh buat untuk dia satu.. baik sy akan usahakan siap seblum raya yer.. hehe
Bahagian dalam Ninie buat poket utk letak HP. Ukur ngam2.. 
Ni dia baju raya anak dara saya.. Kain ni Ninie beli kat online. kat FB KAIN COTTON. Suka sgt kain ni.. sebb ada bunga ros dan ada warna Pink. Tema famili blah zex suh pakai hijau. Dah puas cari kat Kamdar, Nagoya ngan Alamoda kain color hijau x ada yg berkenan.. last-last beli online aje.. x sabar nak raya :-p

4 comments:

  1. bestnye anak dara tu sorg. hehe meriah la dia braya taun ni, :D

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum akak, saya nak tempah gaun labuh payung tu camna ye? anisha_as@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anis: buat masa ni akak tak ambik tempahan dah

      Delete

linkwithin

Related Posts with Thumbnails