Pages

Thursday, August 18, 2011

Jahitan: Butang Baju Melayu

Tahun ni Ninie malas nak jahit baju melayu Zex. Sbb rasa mcm lambat aje siap. Dari x siap.. baik la beli je kan. Ninie beli kat Gene Martino. Situ mmg byk baju raya. Boleh beli sedondon sebuah keluarga. Tapi susah jugak nak cari match ngan baju kurung Ninie & Ikha. Kat kuantan, byk outlet dia. Ninie g kat East Coast Mall, ngan sebelah SSF saiz yg nak mmg x ada dah.. dah abis. Sib baik yg kat kuantan parade ada. Terus beli. 

Baju melayu beli mmg jarang yg ada butang. Mmg kekdg tu balik Pekan bawak balik baju melayu, Ninie lupa bawak balik butang baju melayu. Nak pinjam ngan org lain, org lain pun bawak satu aje. Last-last Zex pakai kerosang tudung Ninie.. Heheheh kesian...

So, nak selesaikan masalah.. mcm masalah besar je kan.. Hehhehe. Ninie cari butang baju ala-ala butang baju melayu. Jahit kekal kat baju tu. Senang. Basuh pun x aper. Kalau butang biasa tu, mau karat jd baju kan.
 Tada!!! dah siap jahit butang.. Ninie jahit je atas lubang butang blah bawah.. 
Lepas ni x ada dh tertinggal butang baju melayu.. hehehe

No comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts with Thumbnails