Pages

Thursday, August 18, 2011

Berbuka ala barat

Puasa setakat 16hb Ogos masih memasak di rumah. X pernah lg beli kat bazar ramadhan. Bukan apa, harga mahal kat sana tu. Lgpun kitaorg berdua jenis x kisah. Makan x ikut sgt selera tekak. Asalkan ada lauk. Selalunya mmg berbuka ngan nasi. Semlm cuti nuzul quran. Seronok la duk kat umah. Ninie suka bukan apa, leh menjahit. Dapatla siapkan baju raya mak mentua.

Zex suruh Ninie buat whipped patato mcm KFC. Tapi Ninie x pernah buat. Ni gara-gara dia tgk adik dia post kat FB whipped potato yg adik dia buat. Terus dia mencari resepi. Sampai tido kul 1.30pg siapkan whipped potato hari Selasa tu. Heheheh. Melenyek je dah berjam2.. Akhirnya jadi.. mmg boleh puji sedapppppp!
Itu dia hidangan dari Zex. Ayam beli kat giant aje. Yg dah marinated. Balik umah bako aje.. Side dishes lain pun beli.Muffin pun beli. RM1 je satu. Zex kira kos sepinggan RM10. Jimat. Kalau makan kat kenny RM50 untuk 2org. Air buat Ais lemon Tea. Yg lipton tuh. Senang aje. Beli yg jenis serbuk pastu bancuh aje. Sebijikla mcm kat fast food selalu ada tu.. 
 Chef ngan hasil masakan.. ready utk berbuka. Masa ni kebetulan ikha tido.. kalau x jgn harap la. Mesti dia yg sibuk nak ambik gambar
 Zex takut x cukup masakan ala barat tu, dia suruh Ninie goreng Char ko Teow.. Tp..
Lepas dah licin.. Muffin sebiji tu pun x leh nak telan dah.. tersandar kat kerusi.. Ko teow dia makan balik tgh malam ngan bersahur.. hehehe

2 comments:

  1. wahh bertuahnye dpt somi rajen masak ni, hehe

    ReplyDelete
  2. nor: somi mmg rajin bab2 dapur ni.. bertuah den.. hehehe

    ReplyDelete

linkwithin

Related Posts with Thumbnails