Pages

Monday, July 18, 2011

Jahitan: Baju kemeja jadi baju dress?

Cuti 2hari ni, mmg bz. Bz la dah dekat nak puasa dah nak raya kan.. seme duk sibuk mencari baju raya.. Ninie pun sibuk jugak, kain dah beli, x jahit je lagik. So, balik Balok, memotong baju. Siap dah potong baju ninie ngan zulaikha, tinggal nak potong baju mak mentua ngan cousin aje lagik.. 

Dalam sibuk memotong baju raya, teringat satu tutorial menjahit, dari website omputih.. Terus berlari mencari baju kemeja lama Ninie. Baju ni, saiz S, mana nak muat dah.. Ninie dah saiz L sekrg.. nak buang sayang, sbb baru pakai dlm 2-3kali je. Lgpun zex yg beli.. sayang nak bg org.. Dulu ada jugak harapan.. semoga ninie menjadi S semula.. tp harapan tinggal harapan... x dek maknanya..! hehehe L jugak daku jadinya..
Ni baju kemeja lama ninie.. dah siap potong baru teringat nak snap gambar..
Ninie ukur, padanla nak buat baju mcm ni.. cuma ninie abiskan sepjg2 baju kemeja ni..

Tadaa!!!!! dah siap baju utk Zulaikha.. hias ngan poket dan riben sikit.. Riben tu kebetulan g SSF, tgk lawa.. terus beli.. x dek niat pun nak menjahit masa tu.. kain tampal2 tu plak, kain lebih buat baju Zulaikha.. lum publish baju tu.. psl edisi raya punya.. heheh
Bahagian belakang baju, butang baju kemeja.. letak bhgn belakang.. dapat jugak Zulaikha baju baru.. heheh kalau beli dh brp hengget kan.. Lepas ni, abis laa baju bapak dia ibu gunting .. heheh

11 comments:

  1. nor: terror.. meniru.. heheh *_*

    ReplyDelete
  2. Kak Ninie... untung pandai jahit!

    ReplyDelete
  3. khairini: tu la kan.. heheh tp atas minat org jugak kan.. kalau minat.. seme untung kan..

    ReplyDelete
  4. akak...pndainya...comel jer baju ikha..nih yag next year kena tempah kat akak nih...hehehhe...

    ReplyDelete
  5. wahhhhhh..besnyer...pandai nyerrrr...tunjuk ajar buleh?? hehe

    ReplyDelete
  6. erm..mmg terer lah..sy pon minat jahit jgak.tapi msanya xde..apa website yg akak belajar jahit kemeja tuh??

    ReplyDelete
  7. naina: saya x ingat nama website tu.. kebetulan masa tu duk explore2.. kalau sy jumpa link tu.. sy bg tahu ek.. tqs sbb singgah..

    ReplyDelete
  8. Ain: nak tempah ke?? heheh ntah bila laa siap ..

    Ayuraza: heheh.. sampai x pandai ajar.. tekap je pandai tuh.. hehehe

    ReplyDelete
  9. cantik..mcm beli kat kedai dh tu..hehe

    ReplyDelete

linkwithin

Related Posts with Thumbnails