Pages

Monday, June 6, 2011

Exam Failed!

Khamis lepas, Ninie g KL. ngan kawan, balik naik bus. Al-kisahnya, gara-gara menceburkan diri nak jadi agent insuran prudential BSN takaful. Bila dah nak menceburkan diri ni, baru la tahu.. kena ambik exam. Ingatkan semudah ABC. Rupanya, 3paper kena ambik. Kalau ikutkan, dah lama ninie x study utk exam. Mmg exam ni agak menyeksekan jiwa. Dah la mlm nak exam baru baca buku. Bila ada anak ni, mmg payah. baru bukak nota, dia pun sama naik bukak nota. Kena tunggu dia tido.

Bertolak kul5 pagi.. G ngan kwn. dia drop kat Maju junction. Mencari la sendiri mana opis Malaysia Inst. Insurance ni. Akhirnya jumpa. Exam dia seme guna pc. So, result dpt terus lepas exam. Exam pertama, PCE. Lulus.. senyum meleretla... Semangat nak exam ke-2 tu.. 
Exam CEILLI kul3 ptg. Apa lagik.. terjah sogo jap. Mak aiiii sale sana sini.. tapi.. kuatkan iman, mata pandang² sahaja.. hati.. x rasa mau beli.. pasal ekonomi meleset.Heheh.. terus cari foodcourt. nak duduk kat foodcourt la konon.. nak study.. Ramai amat umat manusia kat situ. Tak jadi nak duduk, terpaksa masuk Secret Receipi. Huhuhu order taram aje.. Mee kari. Tu pun puas nak abis.. psl x selera nak mkn. Pening kepala, x tido.. Gara-gara study yg PCE tu. Yg CEILLi ni.. mmg silly laa... failed! apa x nyer.. x faham apa pun.. lagikpun mata ngan badan dh penat. Sedih hati saya.. exam ni failed. Tapi kwn sy ckp.. dia 4kali ambik.. mmg mcm ampesssss dia tuh.. x citer kisah failed dia tuh.. Baru sy sedap hati skit.. maknanya.. bukan saya aje laa yg gagalnya.. Kebetulan exam ni, sy kena silibus baru..

X sabar nak balik kontan, balik naik bas... lama dah x naik bas.. bertahun-tahun lamanya. Naik bas durian burung. Mmmg selesa, sbb 3seat. Tapi yg x bestnya.. org depan saya bau badan... mak aii leh pengsan saya.. pastu yg blah kiri plak.. ada ke dia tido.. bukak kasut.. bau stokin!!!!! gila laa.. sy rasa mcm nak pengsan duk dlm bus. x sabar nak sampai kuantan....! Lemas!...tolong!!!!!!

5 comments:

  1. ala failed keR??x per cuba lagi eh...cahiyok2 kak ninie...hehhehe

    alahai x tahan btol la kalau naik bas ader bau2 yang kurang enak...ain penah dulu sklai g keje naik bas,skali pemandu bas tuh berhenti mat bangla...dah la bas tuh penuh,skali naik mat bangla sume,diaorg angakt ketiak nk pengsan kak...makcik dok sebelah ain tuh siap ckp lagi"dik x bau ker?"pe plak x bau makcik oiii...nk fengsan dah nih...hehheh

    ReplyDelete
  2. Ain: hahahahah.... mujur x pengsan!..

    ReplyDelete
  3. heh..heh sbb lepak kt sogo kot. kalau tak gerenti cemerlang punya ;-)

    ReplyDelete
  4. exam abc ke? len kali hang bawak dadu... senang sket.

    ReplyDelete
  5. Abg gg: mungkin SOgo penyumbang besar kegagalan exam tuh.. heheh

    Alizam: kalau bawak dadu.. nak tebar dadu x cukup meja.. meja pc tu kecik benor..

    ReplyDelete

linkwithin

Related Posts with Thumbnails