Pages

Friday, May 6, 2011

Ujrah PTPTN

Harini tergerak hati nak membuka laman web PTPTN. Ninie dah pernah dgr pasal ujrah ni. Ujrah ni utk kurangkan intetest dari 3% ke 1%. Tapi masa nak apply tu belum turn. Sekrg ni dah turn. Tapi sungguh tidak faham siapa yg layak dpt ujrah tu kan. Tanya ngan cousin Ninie, dekna, dia dah mohon ujrah, tp x ada feedback. Last² Ninie call PTPTN di talian 03-20804455. Heheh saje bg tahu.. suh sesaper yg senasib call. Kes Ninie:-
  • Mula buat loan tahun 1998
  • Mula buat bayaran tahun 2003
  • Tahun 2008 masih berbaki
  • Tahun 2011 dah buat bayaran penuh & ada lebihan bayaran.. 
Masih layakkah saya dapat ujrah?? PTPTN ckp, layak.. akan jadi rebetla sbb dah byr penuh. So mcm mana caranya ya?? PTPTN ckp.. just apply di web ujrah PTPTN. Nanti dia akan hantar emel next step apa plak. So tadi Ninie dah buat, dah isi borg dia. PTPTN emel Ninie suruh isikan butir peribadi. Makkk aiii.. ic mak ayah kena isi laa.. Berhempas pulas Ninie call abah Ninie tadi.. sib baik abah ada kat umah. Dah setel isi borg.. sudmit, PTPTN dah feedback balik.. Ujrah Ninie dlm proses. Huhuhu sonoknya..

Tambah skit. Ni syarat layak ujrah. Selebihnya, baca kat website dia yer:-

Siapakah yang layak untuk menerima tawaran Ujrah 1%?
Jawapan : Tawaran perubahan pinjaman sedia ada (3%) kepada pembiayaan Ujrah 1% layak diterima oleh peminjam-peminjam sedia ada yang masih mempunyai baki pinjaman
PTPTN pada 1 Jun 2008 kecuali bagi kes-kes berikut :
i. Telah dikenakan tindakan penguatkuasaan dan undang-undang
ii. Peminjam yang telah melanggar perjanjian pinjaman terdahulu – (batal
pinjaman, gagal pengajian, berhenti pengajian dan mendapat penaja lain) 
Cousin Ninie si Dekna tu plak, dah lama isi borg .. tp x ada feedback. Ninie suh dia call tadi. Punyalaa happy, rupanya Ujrah dia dah lulus. PTPTN ckp, patutnya dia dpt emel.. mmm mayb masuk spambox kot.  Byk tau pengurangan bayaran balik ni. Ninie rasa kalau betul² Ninie dpt ujrah, dalam rebet dia RM3000 tau. So, apa lg sesaper yg tgh sengsara jiwa membayar hutang PTPTN, lebih apply yer.. bleh baca syarat² kelayakan Ujrah kat website PTPTN. Hah happynyer kalau betul² dpt pengurangan... :-))

2 comments:

  1. bagus akak buat en3 nih,cousin ain sibuk dok tnya cmner nk buat ujrah PTPTN nih...hehehhe

    thumbs up untuk akak...:)

    ReplyDelete
  2. tqs ain.. huhuhu byr hutan mmg sengsara.. kalau dpt kurang tu, mmg boleh menenangkan jiwa..

    ReplyDelete

linkwithin

Related Posts with Thumbnails