Pages

Tuesday, May 3, 2011

Takut nak g isi mintak keter bila bwk baby on board

Harini Isnin ngan Selasa, mmg Ninie g kerja sendiri. Hari lain. Zex yg hantar. Sbb Isnin & Selasa, dia balik keje lambat. Tapi selalunya.. Isnin nak g keje.. minyak keter dah nak abis.. Bawak keter pg tu, dah lip lap lip lap lampu merah ni. Cadangnya tengah hari nak keluar isi minyak, tapi Ninie lupa.. Dah abis keje, Ninie terus ambik Zulaikha, lupa lg psl minyak keter dah kering. Kalau x isi minyak ni, mmg x sampai rumah la... Akhirnya Ninie g jugak petrol pam. 

Ni first time Ninie isi minyak kereta ngan Zulaikha ada sekali. Bukan apa, takut tinggal  baby dlm kereta bila kita g byr duit kat kaunter. Macam² hal boleh jadi kan. Pk punya pk.. kena jugak singgah ni kan, so Ninie pilih Shell. Sbb selalunya shell ada org isikan, kita duk dlm keter, ulur duit aje... 
Tapi hari tu, org kat petrol pam tu buat x tahu aje. Ninie x tahu nak buat mcm mana. x kan nak tinggal Zulaikha dlm keter , pastu g kaunter byr kan.. kesian tgk Zulaikha tido.. last² Ninie pakai kad kredit aje la. Sbb still boleh monitor baby w'pun isi minyak. Berdebar ooo tinggal kan dia dlm keter, w'pun sejengkal.. Cepat² isi minyak, lepas tu balik rumah.. lega rasa bila berada dlm keter semula bersama anakda :-))

3 comments:

  1. ain pon kalau isi minyak mmg x pernah tggl kan dania ngan adha dlm kete...sib baik kat jerantut nih petronas,shell,BHP sume diaorg tlg isikan...senang keje skit...x da la budak2 kena tggl dlm kete...:)

    ReplyDelete
  2. itulaa ain.. petronas mmg x ada org nak tlg. shell ngan BHP ada la.. cuma hari tu ntah laa shell tu x layan pun.. x prihatin!!

    ReplyDelete
  3. hehehhe...biasala kak...diaorg eksyen tuh..

    ReplyDelete

linkwithin

Related Posts with Thumbnails