Pages

Monday, May 23, 2011

Jahitan: Baju Tidur Zulaikha

Sekarang ni Ninie mmg tengah musim menjahit. Hehehe.. musim buat kek dah habis.. Nama pun hobi kan.. mesti la bermusim. Agaknya kalau Ninie x keje opis IT ni, ni la kerjaya Ninie, meneruskan kerjaya mak Ninie. Cuti 2 hari, Ninie duduk umah mak. Balik umah mak mmg best, sbb kalau balik rumah mak.. kompem makan sedap²... Hari Sabtu, menu nasi ayam, hari ahad, mak masak lemak rebung ngan perut. Ada plak celur jantung pisang.... perhhhhh sedap...

Lagi suka balik Balok ni, byk aktiviti. Kompem x boring. Boleh menjahit, Zulaikha pun ada kawan, petang² g melawat mini zoo.. heheh kandang burung ngan kambing.. aquarium ikan.. seme umah sedara mara kat sebelah menyebelah.. 

Yg bertambah syok.. mak ada.. kalau apa² sure mak tolong tgkkan Zulaikha, ikutkan mak tu, makan, mandi tidokan zulaikha.. seme dia nak buat, cuma My beautiful zulaikha ni kekdg angin sikit.. dia nak ibu je uruskan dia..  huhuhu.. ibu x ada.. x kisah plak dia ngan saper.. ngada² betul..
Balik umah mak, boleh la potong baju ngan menjahit. Alhamdulillah siap jugak sepsg baju tido utk Zulaikha.
Dah pakai pun baju ni.. heheh ibu excited.
 Seluar letak getah kat pergelangan kaki, so kalau labuh pun, x yah la nak lipat² kaki seluar dia..
Ni lebih kain Nadira, so ninie buat skirt utk dia. Saje je.. dari membazir je kain tu kan.. dah bg kat ibu nadira, suka sgt la ibu dia.. Ninie pun suka, kalau org suka.. :-) kepuasan menjahit.

13 comments:

  1. bestnya pandai menjahit sendiri... lah dari dulu nak belajar jahit x jugak belajar...i like it

    ReplyDelete
  2. Lah: pandai menjahit pun sbb tgk mak hari² menjahit :-) Kalau Lah nak belajo.. kena cari geng.. mesti jadi semangat skit.. heheh

    ReplyDelete
  3. akak nih rajin btol la...jimat x yah beli baju zulaikha...suh ibu buat je rbaju zulaikha..

    dok umah mak sendiri mmg best kak...mcm2 dia msk kan utk menantu dia..suka la suami ain,hari2 dok msk seafood..senyum smpai ke telinga suami ain...hehehhe

    baju dania mana??hehehe(gurau jer)

    ReplyDelete
  4. Ain: akak sekrg tgh musim menjahit.. musim buat kuih dah abis.. hehehe

    samalaa ngan mak akak.. kalau hubby balik je.. dia mesti nak masak kari.. kegemaran menantu dia.. siap bawak bekal balik.. huhuhu

    Baju dania??? insyaAllah.. kalau musim menjahit masa ada.. hehehe

    ReplyDelete
  5. Bestnya pandai jahit...
    Comel baju tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. awk pun mesti pandai jait kan.. sekrg ni sy dah anak 3.. jarang dah jait.. bz.. hehehhe

      Delete
  6. Kita pandai jahit baju kurung je....tak de anak perempuan, jadi memang tak pernah cuba jahit baju baby girl...
    Suka tgk jahitan awak...kemas je n cantik2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dulu pun saya mcm awk. jait baju kurung.. lepas dpt anak baru sy bljr jait baju bb girl. InsyaAllah.. nnti awk dpt bb girl mesti berkobar2 nak buat dress!

      Delete
  7. hihihi...Insyallah, Amin...Awak belajar sendiri ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak saya guru kemas.. mengajar org jahit.. jadi dia ajar la sy sekali.. hihihi

      Delete
  8. Dah lama dah cari seluar berkaki getah tu, akhirnya jumpa juga. Yang berkaki getah tu just letak getah 1/2 inci ke? Btw thanks ye for the info :)

    ReplyDelete

linkwithin

Related Posts with Thumbnails