Pages

Thursday, May 19, 2011

Jahitan: Dress untuk Nadira

Zulaikha still demam. So Ninie x g keje. Dah bg dia ubat. Dia tido.. So, boleh la update blog kejap. hehehe. Lepas Ninie siapkan baju Zulaikha hari tu.. Opismate ninie berkenan. Dia suruh jahit baju utk anak dia. Tema hijau, sbb nak pakai masa kenduri kahwen famili dia. Seme kena cari kain color hijau. Ninie ngan opismate g Alamoda beli kain ni. Kain japanese cotton. Mahal gak la semeter RM32.90. Tapi lereng 60". So bleh dpt sepsg dress. Ada lebih skit lg kain dia. Ninie nak buat skirt utk dia nanti.. hehehe Baju ni, opismate ninie suruh tiru saiz ngan design baju yg dia beli ngan Ninie. Baju GAP.
Ni la baju yg ditiru.. Ninie x tiru sebijik sebijan. Buat yg sekadar pandai aje. Mak ninie mmg mengajar menjahit.. so hujung mggu g umah mak.. tunjuk patern. Mak selalu pesan, semua pola yg dah lukis.. simpan dlm buku.. huhuhu bab tu sokmo malas.. tp sbb dah duk ngadap dia.. terpaksa tulis dlm buku.. heheh bagus tulis dlm buku.. nanti nak buat lg senang nak refer..
Ini plak hasil tiruan.. Heheh omme x? hehe mesti laa omme kan.. sy buat.. sy puji sendiri.. opismate jenis x kisah.. asalkan jadi dress. so memandai la buh reben. reben  tu pun kebetulan kain dia color ala-ala.. ninie tgk mak  tgh jahit baju melayu org  tempah.. cilok skit kain lebih.. hehehe mak pun terkejut.. bila masanya ninie cilok kain tuh..

reben yg dicilok kainnya.. letak kat bhgn dada..
leher nampak kosong, so, ninie cari je brg-barang dlm kedai mak. Jumpa bunga ros kecik-kecik ni. Teruk cilok lagik.. hehehe
Akhir sekali.. panties. Kena buat ni, kalau x payah nak cari panties utk baby kan. Anak opismate umur dia dalam 9bulan. Muat le. Ninie ukur panties zulaikha aje.. Seronok bila melihat hasilnya. Dah bg kat opismate. Dia suka sgt. X sabar nak pakaikan kat anak dia. Pastu dia ckp.. hehehe nak tempah lagik la.. heheh boleh je.. kalau ada masa.. :-))

5 comments:

  1. akak,comey nya...huuhuuh...nk gak la...tapi nk suh akak buat baju kurung lain dr yang lain...bole???

    ReplyDelete
  2. kak,
    nanti sy ade ank pempuan, nkg blajar jait dress ngn akak ekk, hehehe geram tgk, comel la..
    lps ni buat bisnes jual baju sdiri lak kak..
    tp kan..kain tu mcm mahal sgt la smeter..huhuhu

    ReplyDelete
  3. cantik......nie nanti dah leh buka kilang baju.

    ReplyDelete
  4. ain: baju kurung lain dari yg lain.. mak aii mcm mana rupanya tu? huhuhu bg patern.. hehe

    nor: boleh je nak belajar.. akak pun bljr ngan mak akak.. dia cikgu kemas.
    tulaa cita2 ada jugak nak buat baju jual sendiri.. tp masa selalu x ada..
    kain tu mmg mahal.. tp byk lg kain yg murah.. kalau pandai pilih.. mesti lawak jugak baju tu jadinya kan..

    MummyEcha: wahhh kilang ke??? hehehe jahit sehelai pun ambk masa nak siap.. kalau bab kilang.. hahah mesti ramai customer marah.. x siap2 bajunya.. heheh

    ReplyDelete
  5. salam akak....pandainya akak buat dress...comel2 nye la....
    kalau saya dekat ngn akak,nak saya g blajar buat baju dgn akak....

    ReplyDelete

linkwithin

Related Posts with Thumbnails