Pages

Friday, May 27, 2011

Fast Food : Slow Service

Hari jumaat biasa la. Rehat panjang. Pergi Kuantan Parade jalan kaki.. Huhuhu dekat aje. Niat asal nak g bayar bil maxis. Mundar mandir dlm kuantan parade x leh lelama. Sangat bahaya. Nanti duk membeli baju Zulaikha aje.. Tadi pun hampir terjebak. Ada Jualan Gudang sehingga 80% kat autrium depan Pizza. Kebetulan Ninie ke situ nak cari makanan apa yg selera nak makan.. Memandangkan org ramai sgt duk menyerbu jualan tu., ninie malas nak join.. Heheh.. Menyelamatkan diri sendiri.. dari terjebak.

Baru tahu kuantan parade ada rasamas. Ninie suka makan rasamas ni.. cuma lemah betul pasal service dia. Dah lama Ninie duduk, x ada pun org bg menu. Nak kata penuh org.. x ada plak.. Belambak meja kosong. Ninie panggil waitress baru laa bg menu. Nak mengorder pun sekian hal. Waitress dia seme buat x nampak je Ninie duk pandang2 nak mengorder. Last2 yg tgh prepare makanan plak yg nampak.. dia tanya dah order ke blum? Ninie ckp laa belum.. baru la terhegeh² waitress dtg.. Dah siap order.. nak sampai makanan plak satu  hal... makanan dah siap atas bar.. x ada plak waitress ambk anto.. duk bersembang.. jalan lembab je.. lemah betul den menengoknya... Dah waitress tu dtg ambik.. dia x tahu plak nak anto meja mana.. aduilaa.. Ninie ni duk betul² depan counter bar tu.. x kan nak angkat tgn.. Last2 yg prepare makanan plak ckp, "ko ni apa laa.. dah ambik order x tahu meja mana.. tu meja no.2" 

Mmmm mmg laa menyakitkan jiwa.. Ninie dah la nak balik opis cepat.. mkn sepantas kilat.. terus balik opis.. Jalan kaki.. maklumkan kena jalan laju laa.. Ninie dah aim byk fast food yg lembab kat kuantan ni. Paling lembab.. PIZZA!!!!!.. ninie mmg x suka sgt.. Jarang nak masuk dah.. Kalau confirm cepat, KFC ngan Mcdonald je.. Tadi rasa nak makan nasi.. tu yg masuk gak Rasamas.. dengan harapan menggunung... Last2.. meleset harapan... Teruk betul.... Pas ni makan KFC or McD je la kalau nak cepat kan..

4 comments:

  1. same la
    sy byk lg kupon rasamas
    tp nyampah je rase nkg
    nak2 klu kt parade tu
    dah la hr tu sy g mkn sorg
    mcm tunggul je duk ctu sorg2 org xlayan..
    sudahnye sy buat2 bz tgk nset..
    grrr...
    lama tu bru la dtg tanye sbb dia tgk meja sy lame sgt kosong..
    hahahahha

    ReplyDelete
  2. Nor: itula.. akak pun sensorg tadik.. mcm tunggu kayu je.. terasa diri mcm dipandang2 oleh org lain..

    ReplyDelete
  3. kat kl sentral pun rasamas lembab

    ReplyDelete
  4. Kesimpulannya.. Rasamas mmg teruk service dia kan..

    ReplyDelete

linkwithin

Related Posts with Thumbnails