Pages

Tuesday, May 31, 2011

Bercerai Puting Kosong

Ramai dikalangan anak-anak yg suka puting kosong ni kan.. Gantung kat leher ngan rantai pun ada.. Comel kan.. Tapi bila nak buang tabiat ni mmg susah amat. Ninie teringat kat adik ipar Ninie, Shila, dia bg ninie tips ni. Dia dapat dari website omputih.. x ingat nama apa.. Shila buat kat anak dia Syahmi, mmg sampai sekrg dia x nak puting kosong. 

Cara ni mmg kita kena kebal sikit mental. Ninie suruh adik Ninie buat kat anak dia Zuffar Hannan. Hannan isap puting ni since baby. Sampai gigi dia dah naik jongang. Yang x tahan, kalau hilang.. asyik duk mencari, x leh nak tido.. Kekdg sampai beli 2-3 buat spare. Tapi diingatkan mmg mental mak ayah kena kebal sikit.. W'pun cara dia mudah.. 

Caranya ialah... jgn bagi anak kita isap puting selama 2hari. Macam mana dia mengamuk... menangis.. tahan aje. Ninie ingat kat Hannan ni, dia menangis x leh tido.. Sampai mak Ninie marah, maklumla.. Tok mesti kesian kat cucu kan.. Suruh jugak bg puting kat dia. Tapi adik ninie mmg kebal, dia ingat pesan Ninie, dia lantak aje Hannan menangis.. Bila hari ke-3 dia x nak dah puting tu.. kalau bagi.. dia siap buang.. Huhuhu amazing kan.. Sbbnya anak-anak ni akan belajar.. dlm tempoh 2hari.. bila dia rasa selesa.. dia x nak isap puting tu.. So, perangai isap puting pun ilang, gigi dia pun dah tersusun elok.... selamat mencuba!

P/s: Ni hanya tips.. boleh mencuba.. x rugi. Ada jugak yg anak demam.. huhuhu yg tu kena guna cara lain la kot...

2 comments:

  1. sib baik adha ngan dani x hisap puting kosong,kalau x jenuh la...tapi si adha nih dia suka hisap btol susu kosong...huhuuhu...cm sama jer kan...tapi btol...susu dh hbs,tapi still botol tuh melekat kat mulut...cmner kak nk buat eh??

    ReplyDelete
  2. ain: yg tu x tahu laa plak.. sama je kot.. tp x aper.. dia suka susu maknanya tuh.. dah abis zaman isap botol nanti.. leh la pk mcm mana x nak bg dia minum guna puting botol..

    ReplyDelete

linkwithin

Related Posts with Thumbnails