Pages

Monday, May 9, 2011

Balik Balok ooo Balik Balok..

Hujung minggu baru ni mmg seronok. Biasalaa  bila dpt balik umah mak sendiri mau x seronoknya. Zulaikha pun sama, kalau balik umah mak Ninie mmg dia suka sgt. Sbb ada kwn. Duk umah ngadap ibu ngan bapak je. Balik Balok ada sepupu dia Hannan ngan Marissa. Asyik main berdua aje. Tu tgh tgk tv citer kartun. Kusyuk kemain. Dia mmg suka duduk atas sofa ni. Dah buruk pun, dia suka.. sbb kat umah dia x dek.. Heheheh
Satu lagik tempat kegemaran dia, tgk bird. Cousin Ninie, Ayien., mmg suka membela burung. Banyak betul burung dalan kandang dia ni. Siap buat mesin utk tetaskan telur. Bagus².. satu usaha yg sgt inovatif. Petang tu Zulaikha & marissa je g tgk burung. Tuan burung plak bg masuk dalam. Suka sgt laa di duk kejar² burung puyuh. Sampai dah mahgrib x nak balik. Yg Zufar Hannan plak sibuk aktiviti dia laa.. Korek pasir ngan bulldozer..
Yang ni mmg ibu suka. Sbb ibu x yah sibuk² melengohkan pinggang nak menolak. Sbb Zufar Hannan mmg suka tolak kereta ni. Zulaikha lagik la suka.. sbb dia duduk je dlm kereta. Marissa.... mmmm malas nak join.. siap buat peace bila nak ambik gambar dia. Kanak²... mmg hidup penuh riang gembira. :-)) 
Sempena Hari Ibu, mak ninie buat "Mee Rebus Penang: Terbaekkkkk!!! Kuah dia buat ngan udang + ubi keledek + daging. Ni mmg feberet Ninie. Bermangkuk² ninie makan. Sbb dah jadi ibu jugak kan.. Ninie belajar jugak la buat mee ni. Heheh nanti bleh try buat kat umah sendiri. Mee ni mmg asal dari belah abah Ninie, Penang. Rasa dia mmg hooo liowww!!!.. Cousin² yg x balik ujung minggu .. jgn jeles yer.. hahahah

4 comments:

  1. alolo sonok nya dpt balik umah mak sendiri kan kak...ain kalau balik umah mak la paling sonok n kalau skali balik mmg lama...:)

    nnti bole la ajo ain buat mee rebus tuh,nmpk sodap tuh..lapo plak perut den nih hah...:)

    ReplyDelete
  2. Ain: itula.. umah mak sendiri paling best kan.. mak je faham apa kita suka kan..

    Mee rebus tu.. akak lum pandai buat.. kalau jadi nanti.. akak bg resepi kat ain pulak..

    ReplyDelete
  3. mmg nampak hao liao sgt... share2 lah resepinya pun... hehehe...

    ReplyDelete
  4. alizam: tunggu nini buat nanti.. ninie share resepi.. heheh

    ReplyDelete

linkwithin

Related Posts with Thumbnails