Pages

Friday, April 22, 2011

Fisher Pricer Baby First Block

Ninie ingat lagik.. Ninie beli mainan ni masa Zulaikha belum berjalan.. Masa tu ada sale kat Anakku Megamall. Ninie nak ajar dia pegang barang. Masa tu agaknya dia masih belum sampai tahap yg sepatutnya.. Dia x menunjukkan minat langsung.Zulaikha ada dua mainan ni. Satu lg dpt masa birthday dia. Cousin Ninie Asilah bg. Lagik seronokla dia, sbb bleh sepah byk lagik..

Ninie selalu ajar dia guna mainan ni. Suruh dia simpan balik block ni ikut lubang² pada penutup  baldi ni. Mula² dia x pandai.. semua dia tuang.. Tapi sekrg ni.. dia dah pandai.. Tapi kena tunjuk dulu mula² lubang mana.. Lelama.. dia dah pandai kenal nak masukkan ikut bentuk.. Suka laa saya!
 Berusaha nak duduk jugak dlm kotak puzzle ni.. W'pun bontot dia je yg muat.. aduilaa
 ni puzzle mcm SAHIBA tu.. x pandai lg menyusun huruf.. just bg dia pendedahan ngan huruf² yang ada.. Ajar dia setiap huruf tu. Suruh dia ulang sebut.. Ntah apa² dia ckp.. lantak aje le.. heheh
Dia dah mula menunjukkan kebolehan mengenal  bentuk.. Warna block ni menarik jugak.. Dia selalu pilih bentuk silinder=Hijau & Setitiga=Merah.. Paling dia suka.. letak dadu Huruf² puzzle.. sbb semua lubang muat.. x aci betul!
Tgk la.. Silinder=Hijau jugak dia pilih.. X aper laa.. janji dia pandai ! Rajin dia study kan.. Heheh ngan buku lagik kat depan tu.. Tapi sampai laa waktu nak tido.. masih duk dalam kotak puzzle tuh.. x berganjak.. hahahah

2 comments:

  1. hahaha..lawak la ikha nih dok dlm kotak puzzle...

    masa adha kecik pon papa dia ader beli block tuh tapi bukan fisher price la...la nih dania yg main bnda tuh...

    ReplyDelete
  2. Ain: itu yg asyik gelak je kat dia..

    ReplyDelete

linkwithin

Related Posts with Thumbnails