Pages

Thursday, April 21, 2011

Bila nak menjahit semula ni..

*gambar cari ngan google
Lama dah x menjahit. Baru ni bukak balik mesin.. uhuhuhu berabuk.. Tu pun bukak mesin ni sbb nak jahit seluar Zulaikha. Labuh sgt beli. Kena jait la kaki dia jadi singkat skit. Tgk kat dlam kotak.. byk kain cotton beli utk baju Zulaikha belum jahit lagik.. aiiyooooo.... Kalau mak ninie tahu  ni.. mau dia bebel. Ninie ada mesin Jenome  ni. Ninie beli masa seblum ada zulaikha. Ninie mmg suka menjahit.. Cuma kekdg tu malas mengatasi segala-galanya.. hahahah.. 

Ntah naper.. harini teringat pasal nak menjait balik.. Ada ke patut Ninie google kat internet, nak cari buku pasal jahit.. Ninie jumpa plak pasal seni jahit Felt. Huhuhu.. cam menarik.. mmm sbb menarikan..  ninie dah beli start kit dia dari Kedai SUS. Ampesss ! terjebak jugak.. 
Harga starter kit ni RM69 termasuk pos.. X aper laa kan utk hadiah kepada diri sendiri kerana penat bekerja.. Ada kaitan x??? ada kan.. hahah boleh la.. Macam mana rupa seni felt ni kan.. ni ha contoh dia..
*gambar ambik dari tuan punya blog
Nanti tgk jela kan menjadi ke x seni Ninie bakal buat ni.. Harap² menjadik! doakan semoga saya rajin yer..

5 comments:

  1. Yati nak mula menjahit balik setelah 3 tahun tak sentuh mesin. Gigil tangan. Tapi mesin jahit mama dah semput je. Nak kena beli mesin jahit baru yang comel-comel ni :P

    * Tak sabar nak tengok hasil Felt Craft

    ReplyDelete
  2. felt tu sekarang dah famous...member saya ada sorang buat bisnes nie..

    ReplyDelete
  3. Yati: 3thn? mau x gigil.. elok jugak beli mesin jahit yg comel.. baru semangat nak menjahit.. heheh ... tunggu ye hasil seni felt ninie nanti.. heheh

    MummyEcha: itulaa tgk mcm2 design org buat.. nak try. Bleh buat hadiah kat kengkwan :-P

    ReplyDelete
  4. hah kak ninie blajo,pas nih kalau dh pindah bole tempah kat akak sume...hehhehe

    selamta berjaya n mencuba ye kak..:)

    ReplyDelete
  5. ain: Hahah.. ooo nak tempah je ye. ingatkan nak ikut jejak langkah tadi.. nak belajo sendiri.. hahah ..

    ReplyDelete

linkwithin

Related Posts with Thumbnails