Pages

Friday, April 1, 2011

Barney lagi..

Feberet kartun Zulaikha.. Mestila barney. Kat rumah tu.. Patung barney ada 3 ekor kat umah. Saiz L, M,S. Yg M saiz tu ada muzik. Tekan je keluar la lagu tema barney.. I luv u .. u Love me.. bla .. bla.. Dia.. kalau dgr je lagu tema tu. Terus berhenti main. Siap goyang² badan.. Suka sgt la. Apa yg dia suka sgt ngan si gemuk ungu ni pun x tau la.. Kartun lain.. dia buat x tahu jer.
Tu tgh kusyuk tgk DVD baru bapak dia beli online. Hari² pasang balik dari taska. Sampai bapak dia sendiri plak tegur.. "dah x ada cerita lain ke.." heheh padan muka bapak dia.. dia yg beli. Wajib la pasang kan. Dah anak tu suka. Rasanya sampai 10kali repeat semula pun dia akan tgk. byk lg dlm DVD ni dia suka..

Ninie teringat kat serg budak umur 2thn, ninie jumpa masa bawak Zulaikha g KSH. Budak tu bawak mainan huruf.. umur x sampai 2thn.. tp dia kenal setiap huruf yg dia pegang & boleh susun balik dari A- Z. Pastu yg lg kagum.. dia ckp omputih.. dialek dia mcm omputih.. ropernya.. mak dia citer dia suka tgk barney. Dia tiru mcm mana barney tu berckp.. Huhuhu bagus gak bg anak tgk ni kan.. 
salah satu lagu yg Zulaikha suka.. "if all the rain drops were.." bila nak sampai je part lagu ni.. dia dah buat bunyi.. ah ah ah ah.. nak tahu pasal apa.. dgr lagu sampai abis.. hehehe
If all the raindrops were lemon drops and gumdrops, oh what a rain that would be!
Standing outside with my mouth open wide...
Ahh-ahh-ahh-ahh-ahh-ahh-ahh-ahh-ahh-ahh!
If all the raindrops were lemon drops and gumdrops, oh what a rain that would be!
If all the snowflakes were candy bars and milkshakes, oh what a snow that would be!
Standing outside with my mouth open wide...
Ahh-ahh-ahh-ahh-ahh-ahh-ahh-ahh-ahh-ahh!
If all the snowflakes were ice cream and milkshakes, oh what a snow that would be! 
*Ninie tgh cari CD belajar iqra' yg menarik boleh bg Zulaikha belajar kenal huruf Al-quran.. Kalau sesaper ada cadangan bg tahu ek.. 

No comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts with Thumbnails