Pages

Friday, March 18, 2011

Terima kunjungan pengantin baru

* gambar songlap kat FB pengantin
Malam tadi terima kunjungan pengantin sekeluarga. Ayu dah nak balik German sabtu ni.. Amal plak dah nak balik Jepun next week. Sib baik laa dtg.. kalau x, x jumpa laa penganti ni ngan Ikha. Seronok rasa diaorg dtg sekali ngan Ummi & Pokcik Aman serta cousin² ninie, adikberadik ayu ni. Diaorg ni kawen.. masa singkat sgt nak berada di mesia lelama.. kesian pulak. Rasa terharu sbb dtg jugak umah Ninie.. w'pun dah lewat malam. Pepg Jumaat dah nak bertolak ke KL. Ikha seronok org dtg sbb nak jumpa dia.. perasan laa tu. Kemain lagik tunjuk aksi dia.. Ada org layan.. suka laa tuh..  

Bila Ninie ingat kat semua cousin ninie, rasa bertuah sangat.. Sbb kami ni rapat, macam adikberadik. Rumah mak ayah kami plak seblah menyebelah je dalam sebidang tanah. Kiranya mak Ninie duduk sebelah menyebelah je ngan adik beradik dia semua.. Kami dari kecik dibesarkan bersama.. dan mana yg hampir2 sebaya tu.. sekolah sama.. g sekolah sama.. Teringat masa nak g sekolah tadika dulu.. jalan kaki je reramai g sekolah. Jadi seronok g sekolah sbb ada cousin2 ni..

Masa sekolah rendah.. Masa rehat, kami mesti jumpa kat kolam ikan sekolah, sbb nak mkn sama-sama. Kongsi makanan.. Mmg hebat sgt relationship yg mak ayah kami semua semaikan dalam hati kami.. Sedara-mara adalah adikberadik.. dan kawan paling rapat. Ninie ingat dulu.. Ninie mmg kawan ngan cousin aje.. Mak ayah pun x bimbang, sbb mmg kenal saper yg kami kawan kan.. 

Sampai sekrg, kami masih rapat.. kalau boleh, ninie nak semaikan dalam diri Zulaikha.. supaya dia jugak macam Ninie, rapat dengan semua sedara mara x kirala belah zex atau belah Ninie.. :-)

2 comments:

  1. "semaikan!!!" hahaha.. ayat terbaek.. hahaha

    ReplyDelete
  2. gilak laa ... x perasan cam ayat cikgu kat sekolah.. skema.. hahahaha

    ReplyDelete

linkwithin

Related Posts with Thumbnails