Pages

Thursday, March 10, 2011

Ibu Makan Angin

Sabtu lepas, kenduri nyambut nantu cousin Ninie, Ayu, Kat Skudai. Famili ninie seme g hari jumaat lagik. Ninie g hari sabtu, sbb Zex x leh cuti.. Pepg hari kami dah g Skudai.Adik ipar ngan keter lain. Ninie ngan mak, sebuah keter.  Bertolak kul 5pg. Mula² ninie drive sampai rompin. pastu Zex sambung plak.... Anakda Zulaikha, bapak  ngan Tok dia.. Tido je.. Ibu jugak bersekang mata bawak keter.. Nasiblaa.. bapak dia main game sampai kul1 pg.. g tulaa suami i.. nak wat mcm mana.. dah hobi dia..

Sampai sana awal jugakla.. So kami g la tempat famili semua menginap, Hotel Scholar, UTM. Zulaikha ngan anak sedara sorg ni, Zufar Hannan lum mandi.. Kena mandilaa dulu kan.. Nanti musyuk!!.. 

Mmmm ntah mcm mana miscomunication kan.. Kami seme siap² awal nak g hantar pengantin.. Kul11.30pg dah siap seme nak bergerak ke dewan tuh. Tetiba silap plak la kan.. kul1.45pm. Tulaa kan..Biasala kenduri kendara gini.. ada je silap. Tapi kami seme x kisah.. biasala tu.. So lepak² la dulu. Anak sy sorg ni.. plak x bwk selipar or kasut. Jenuh la dukung. Last² ajak mak ninie, g maiden jap beli selipar dia.. 

Sampai dewan.. dia buat dah nakal dia.. berlari ke sana ke mari.. kemain lagik happynyer kan.. Mmg ninie x dpt la nak join org duduk kat meja makan.. Melayan Zulaikha aje la.
Tgk la ni.. suka sgt dia main ngan Hannan.. Bebas laa katakan.. Mula kat sini ibu x kisah lagik.. Pastu dia dah start berlari ke sana ke mari.. letih dah ibu ni..
Ngan Zufar Hannan, duk membelek bunga org... Akhirnya.. dia berdua ni.. nak naik ke tempat pengantin bersanding.. Ibu mmg ilang sabo dah.. dan dah penat amat sgt.. So tangkap ini  budak... Bawak keluar dewan.. Ilang selera nak makan dah.. Pastu dah nampak.. dia ngantuk + lapar.. sbb dari pg dia x tido.. Mak Ninie, Hubby & Cousin nak tlg pegang dia, pastu suruh Ninie makan.. tp Ninie dah ilang selera nak makan, bukan apa.. Ninie x nak dia kacau barang org.. lgpun dah nampak dia penat + ngantuk.. So, kami gerak balik dulu ke Kuantan. Masuk keter, minum susu.. terus tido dia.. sampai la kat Mersing. Yg bapak dia plak, penat sgt dah sbb jln jem nak keluar dari Johor ni, sekali lagik....................... ibu terpaksa drive sampai la ker Mersing.. Kat mersing baru ibu makan.. mkn KFC jer.. dah la x sedap KFC dia.. cam ayam semlm aje.. huhuhu .. asalkan kenyang.. udah le...

No comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts with Thumbnails