Pages

Friday, March 11, 2011

dah tukar profesion ke???

Apa nak citer sebenarnya ni.. hahaha.. Ninie ni org IT. Keje sebagai IT personel kat gov opis.. Tapi Ninie mmg ada mcm² hobi.. Tu yg kekdg blog ninie ni dah jd mcm² citer.. Bab keje Ninie mmg x suka tulis kat blog.. sbb keje kekdg tu x leh nak citer untuk tontonan ramai.. pasal gov secret.. (secretlaa sgt.... Padahal takut kat bos...)

Hobi pertama.. suka menjahit.. suka ke??? sukalaa jugak.. mana x nyer.. mak i tukang jahit.. dibesarkan dalam suasana mesin jahit.. Mau x suka jahitnya.. Menjahit ni mmg memerlukan kesabaran.. Apsal x jadi tukang jahit je?? mmmm sbb minat bidang IT tinggi skit kot dari menjahit.. huhuhu

Hobi ke2.. memasak.. yeke ???? x langsung.. hahah mak Ninie mmg terror memasak.. tp Ninie x pandai.. dah mak pandai masak.. mestilaa kami anak² tukang makan je kan.. Masak mmg fail laa.. Makan je tahu.. Mmm ninie suka bakery.. ye ke suka??? x ada laa, semenjak dua menjak ni ha.. sejak g Kelas Masakan Lin. Macam semangat je nak belajar.. Semangat masih belum pudar.. makin suka ngan bakery.. Huhuhu .. Ninie belajar basic je kat kelas ni.. tp lelama jadik suka.. & nak cuba lagik.. Ramai gak tanya, ninie nak buat bisnes ke??? x ada la.. side income aje.. Huhuhu .. mula² suka².. pastu jd seronok.. apa salahnya kan.. 
Kek ni, cousin suh buat.. jgn hiraukan sengek² kek tu yer.. Tulisan tu buat pakai coklat putih.. huhu sbb x reti nak pakai piping mcm kedai buat.. Cousin ckp sedap... huhu x cukup.. mau x nyer.. kek ni kecik aje.. saiz 8". Sorry to my cousin zaila... Hurup "z" nama izzuddin x cukup.. i x perasan nama dia double z. Coklat pun dia tempah.. 100pcs.. Huhuhu tqvm sbb menyaport (maaf BM+BI) cousin u ni yer.. makin bersemangat i tau.. 
Ni hari yg sama gak.. dpt request dari student zex. Risau gak x sedap kan.. Sbb Ninie mmg x penah ambik order dari selain yg x kenal.. (kes nak selamatkan diri.. takut org komplen.. kalau sedara.. x kan nak putus sedara kan...)  Ni pun gambar ambik dari FB dia.. lepas makan.. dia tag ninie.. dia puji sedap.. "Ninie : dalam hati ada taman :p" Dia suruh Ninie letak bunga.. mmm minta maaf, x bljr lagik deco bunga.. last² beli bunga dah siap kat kedai... Heheheh.. 

Tqs kepada semua yg menyaport Ninie yer.. My famili & friends are the best ever!

2 comments:

  1. akak sm la ngan ain...ain suka sgt bakery...msk pon suka tapi kurang la...klu buat kek semangat sokmo...hehehhe...jadi x jadi blakang citer...:)

    ReplyDelete
  2. ain: at least kita tahu apa kita minat kan.. kalau dah minat.. buat apa pun menjadi..

    ReplyDelete

linkwithin

Related Posts with Thumbnails