Pages

Friday, March 18, 2011

cikgu komplen puting botol lubang beso sgt...

Ambik ikha petang semlm.. Cikgu ckp kat Ninie, puting baru tu.. asyik tumpah aje. Habis baju ikha. Dah elok2 pakai baju lawo.. kena tukar pulak.. Dia x pandai control, susu tu keluar laju sgt.

Mmmm.. asalnya mmg ikha pakai jenis MAM. Pastu hari tu.. Ninie x sempat nak g beli jenis tu.. Ninie jumpa jenama Fify kat Tunas manja. Murah plak tuh.. 2ketul=rm7.90. Tgk serupa aje.. cuma dia x ada puting jenis X-Cut. Ada jenis 6++ yg lubang dia beso. Ninie beli aje. Mmg perasan jugak asyik tumpah.. Ingatkan cikgu x kisah.. heheh. Dah cikgu kisah.. Kena tukarla.. padanla bila tgk baju dia.. seme basah kuyup.. Patutlaa susu x cukup 8oz x 4botol masa kat taska.. Hahah.. salah ibu. Nak sangat jimat beli puting.. membazir kat susu pulak..
jenama fify.. Lubang besar sgt 
jenama ni ada jual kat BabyHome ngan Twin baby je kalau kat kuantan ni.. Mahai! RM15.20. Zulaikha ni cerewet jugak laa. Ninie penah tukar pakat silikon teats.. dia x nak.. siap tolak botol susu tuh.. Bila bg balik yg jenis ni.. siap suka.. "aaaaaaaaaaaaaaaa" terus sumbat dlm mulut.. apola..
ni dia jenis X-cut. Kalau beli puting kat anak yg dah besar skit.. X-cut paling selamat. sbb dia x tumpah. Bila baby sedut susu.. baru susu tu keluar.. Jenis silikon byk laa X-cut.. dia x nak la pulak.. banyak songeh ini budak motak..!

P/S: Puting jenis kuning ni dia panggil orthodox teats.. kalau putih biasa tu panggil silikon

8 comments:

  1. memilih yer si ikha nih...x per memilih ms kecik jgn dh beso nnti memilih,pening kpla ibu...:)

    ReplyDelete
  2. ain: yg masa beso ni x tau laa.. nanti mcm adha.. memilih nak baju lawo aje.. heheh

    ReplyDelete
  3. akak puting mam tuh ok x??klu botol terjatuh dia kuar x susu...

    ReplyDelete
  4. itu lah kak...adha dh pndai memilih...baju onyet tuh smlm ain nk pakai kan suar jer pas2 dia tnya mn aju onyet??kekeke..dia dh tau suar ngan baju tuh sepasang

    ReplyDelete
  5. ain: hehehe kecik2 dah pandai.. ingat plak tuh.. mama nak tipulaa konon tuh.. kenal plak dia.. pandainyala..

    ReplyDelete
  6. ok.. x tumpah.. bila baby sedut je baru dia keluar..

    ReplyDelete
  7. ninie,budak2 sekarang dah pandai memilih.....heheheheh:)tambah lak kalu melibatkan puting susu....tahu jer kalu kita bagi yang lain..

    ReplyDelete
  8. MummyEcha: itulaa.. pandai pulak yg dia pilih tu yang mahal.. bengkok ibu! hehehe

    ReplyDelete

linkwithin

Related Posts with Thumbnails