Pages

Monday, February 21, 2011

Membikin coklat untuk kenduri cousin

Minggu depan cousin ninie, Ayu kenduri kawen 26 Feb 2011. Tugas ninie sediakan doorgift. Bukan tugasla sebenarnya, Ninie yg saje sukarela nak buat.. maklumla dah g kelas coklat.. gunakan ilmu yg ada untuk membantu.. Yerla, nak bg duit, x la mampu.. so, bg laa tenaga. Ninie x buat sorg, ramai yg tolong. Kalau x.. mana nak siapnya.. banyak weh.. 1000/pcs.. Huhu 2hari kami tido kul 3pagi. X kisah la tido kul brp.. janji siap!. Seronok betul buat reramai ni.. x ngantuk.. tp seronok sgt!. Since bakal pengantin pun dah balik dari Jerman, dia pun join tolong sekali.. Kilang buat coklat kitaorg ni dibahagi kepada bbrp sektor.. hehehe.
  • Makjang=potong coklat dan cairkan
  • Ina=isi coklat dalam acuan
  • Loh=masukkan coklat dlm peti, keluarkan bila dah sejuk..
  • Pakjang=paking coklat
  • Ninie=tampal gambar kartun pada coklat, paking coklat, leraikan bekas2 coklat yg nak guna
  • Din=saletape bekas coklat,tampak sticker terima kasih, paking
  • Ayu@pengantin= saletap dan tampal sticker terima kasih
  • Haziq=paking coklat dlm bekas
  • Ummi=paking coklat
  • Pekerja tambahan..................... Marissa ... x daya budak ni... asyik kaco aje.. punyalaa nak kaco.. sanggup x tido..  
itu dia.. budak x tido.. main dlm kotak pulak..
untuk para tetamu 
ni belum finishing product lagik.. makjang nak taruk reben..

 masuk kotak.. penuh segala kotak
 
ni utuk kanak-kanak.. upin ipin belaka.. senang.. boy or girl nanti x yah pilih2..
 special guest
 lolipop utk kanak-kanak lagik..
ni sorg lagik pekerja tambahan.. zulaikha.. food tester @ quality control.. tukang rasa sedap ke x coklat.. sib baik apak x tgk ni.. mampuih laa ibu kena marah.. sbb bg dia makan coklat.. apak ckp x leh.. "manis!" ibu x larat nak larang dah... hahahhaahah

5 comments:

  1. hehehhehe...beshnye dpt buat sendiri..lps ni ninie leh la wat tutorial pasal nk wat coklat mcm tu...

    ReplyDelete
  2. Cute Mommy: boleh aje.. cumanya.. masa tu yg x ada.. insyaAllah.. kalau ada kelapangan..

    ReplyDelete
  3. hah btol ckp cute mummy tuh...rerajin kan la yer bt tutorial nnti...senang skit nk tgk rope kak ninie bt coklat...hehheheh

    ReplyDelete
  4. ain: huhuhu... insyaAllah..

    ReplyDelete
  5. huih, tak tahu pun pandai buat coklat. bila nak buat lg?

    ReplyDelete

linkwithin

Related Posts with Thumbnails