Pages

Thursday, February 17, 2011

Birthday Zulaikha

Akhirnya genap usia Zulaikha setahun. Ninie buat jugak birthday dia Ahad lepas. Buat hari Ahad sbb hari sabtu kakak ipar ada buat khatam quran kat rumah dia. X nak clash.. Ini kali pertama Ninie jemput saudara-mara, sahabat-handai dan jiran tetangga datang ke rumah since Ninie beli rumah ni. Kiranya sambut birthday + house warming laa kononnya..
Kek ni ninie & zex buat sendiri. Chocolate Banana Cake. Tapi Ninie x letak pun banana... Zex x suka.. Resepi.. Klik sini. Kek ni telah mendapat pujian hebat daripada semua yg makan.. mmm betul² puji ke.. nak ambik hati tuan rumah.. Hehehe.. Deco jgn komplen ek.. mmg comot.. pasal mmg x belajar mendeco.. deco sesedap tgn je tuh.. lilin.. recycle punya.. heheh
*
*
Nak menaikkan martabat diri skit.. heheheh masa birthday ikha, ninie prepare kek, coklat & donut.. Huhuhu.. seme puji ckp ninie rajin.. pandai.. mcm² la kan.. Terima kasih atas pujian seme.. tp ninie sebenarnya malu nak tunjuk hasil donut yg ninie buat.. pasal sengek bengek.. kebetulan masa buat tu, lupa beli penerap donut, main belasah je pakai gelas ngan penutup botol.. heheh asalkan bulat dan berlubang ditengah.. hehehe.. ingatkan x dek org nak makan.. rupa sold out! kembang kempis idung.. org puji...
Ini dia birthday girl. X tiup lilin.. pasal angin kuat sgt kat luar rumah.. cuma posing je depan kamera. Kek pun bapak je yg potong.. kalau bg kat dia.. ranap kek tuh.. Tu pun tgn dia dah capai kek.. mmg duk x diam.
Sengih kemain lagik.. maklumla birthday girl. Baju ni di sponsor oleh cousin Ninie, Mardhiah Afiqah (.. kasi kredit skit. Baju ni actually cousin Ninie beli kat NZ, khas utk majlis kawen cousin yg sorg lagik.. akhir Feb ni. Pakai awal.. jimat belanja.. heheh.. Sib baik laa pakai.. dah hampir ketat.. Gumuks skit anak ibu ni.. perut uncit!
antara tetamu yg hadir.. hidangan utama, nasi dagang. Feberet kaum keluarga. Mak ninie laa yg masak.. Ninie kompem x pandai masak nasi dagang ni.. Punyalaa superb nasi dagang mak.. seme sold out. Tetamu yg dtg dah petang skit, terpaksa makan mee goreng ( sib baik ramai penyelamat.. tolong goreng mee..) Maaf bebanyak.. terlebih terkurang hidangan tu yer.. First time invite org dtg umah.. salah bajet laa kot.. Mmg meriah sangat masa rumah penuh ngan tetamu..  Huhuhu.. tuan rumah sampai berpeluh.. risau makanan x cukup..
Banyak betul Zulaikha dapat hadiah.. Terima kasih x terhingga kepada semua.. x kirala bg hadiah ke x yer.. tetamu dtg rumah.. rezki masuk.. insyaAllah.. doakan Zulaikha sentiasa dilindungin Allah & jadi anak solehah! Amin...

5 comments:

  1. cantik kek ninie buat...mcm dr kedai punyeee...so lps ni leh la bukak kedai kek...hehehhe..

    hepi bufday ikha..semoga jadik anak yg solehah..dgr ckp ibu dan ayah kay..

    ReplyDelete
  2. Ila : huhuhu mcm kedai ke? sbb gambar jauh.. kalau tgk real.. huhuhu sengek bengek tuh.. anyway.. terima kasih atas pujian :-)) kembang setaman.. hehehe.. Bukak kedai? heheheh ada ke yg nak dtg beli tuh... terima kasih atas doa utk zulaikha.. :-))

    ReplyDelete
  3. alaaa nk tgk coklat ngn donut akak buat tu..
    mane tao kot2 bley tempah sok2. hahaha
    btw, hepi 1st bday princess zulaikha :)

    ReplyDelete
  4. happy besday ikha...:)

    cntik kek ninie bt kek..bole tempah kat akak jer nnnti...")

    ReplyDelete
  5. Nor: akak buat lain kali.. akak snap ye.. hehehe.. nak tempah ke? mcm seram aje..
    tqs for the wish!

    ain: mcm dekat je ain nak tempah yer.. heheh

    ReplyDelete

linkwithin

Related Posts with Thumbnails