Pages

Friday, January 28, 2011

Le Tour De Langkawi@ 3D 2N

Sabtu baru ni, famili blah Ninie buat trip ke Langkawi, asalnya Ninie nak celebrate Anniversary Ninie & Zex yang ke-6. Try Book Airasia.. dapat harga murah jugak laa.. Ninie, Zex & Zulaikha.. Pergi-Balik RM500. Pastu bila war² kat cousin² Ninie, ada yg nak join.. Ninie mmg suka kalau g reramai ni.. Meriah sikit. Trip ni mmg seronok.. Mak, adik ninie, Zetty, Husbnd dia, ngan Zufar Hannan pun pergi.. Tapi yg x seronok.. Abah x dpt ikut, sbb masalah kesihatan, burn laa tiket abah.. mmm Ninie frust sgt abah x dpt g.. tp nak buat mcm mana.. kesihatan abah lebih penting.. So, abah duk umah, Adik bongsu ngan Along ada.. x risau sgt la..

Ninie pergi ramai jugak, dalam 20org. Ninie stay kat Homestay Tok Jah. Satu mlm RM170. Rumah dia mmg selesa. Famili Makjang Ninie, tinggal kat Aseania hotel, sbb dia ada privillage kat situ. Tapi antara hotel ngan Homestay ni dekat sgt, boleh jln kaki jer. Homestay ni plak betul² depan underwaterworld, Pantai Chenang. Makan senang, nak membeli baju² pun senang.. Depan umah aje seme..
Lepas check-in, lepak² dulu.. Zulaikha mmg duk x diam.. siap ngamuk sbb x bgn dukung. sibuk nak jln, dia tu bukan reti lagik jln.. Sib baik bapak penyabar, pujuk² dia..
Baru turun flight.. sampai Langkawi..
Kami sewa 2 biji kenderaan MPV sbb nak muat 20org ni.. Senang jugakla,. sbb sewa bermula dari airport. Zex jd driver ngan cousin sorg lagik.. MPV jenis Serena satu, Inova satu..
Lepas dah cek-in kat tempat penginapan masing², kami g mkn kat area pantai chenang.. sedap jugak.. masakan panas ada.. nasi kandar pun ada.. Ikha biasalaa otai.. duduk atas meja laa dia..
Lepas makan, mlm masih muda, so g pekan Kuah, dah start sesi membeli-belah. Mmg gila byk coklat.. Harga? mmm boleh laaa.. byk coklat import.. Ninie beli skit jer.. hehehe
Kebetulan masa g ada Le Tour De Langkawi.. Sakan cousin² bergambar..
Esoknya tempat pertama di tuju, Cable Car. Ninie suka sgt dpat naik.. hehehe Ni masa kat puncak.. Lengoh gak kaki memanjat. dah laa bawak bebanan .. ikha je 8.9kg. huhuhu. Mak ngan Mak Nyah x naik.. x mau.. biasalaa kan.. gayat.. hahaha
ikha tido masa naik kereta cable.. sib baiklaa..kalau x.. lenguh laa
Turun dari cable car, bapak ikha g buat gambar pada Mug.. gambar kami ber3 masa kat atas.. bosan lama tunggu, ninie cari cousin² Ninie, tgh bergambo sakan ngan ular sawa, mmmmm anak sy sorg ni berani betul, dia pegang ular tu.. yg tahan.. dia cubit² ular tuh.. kecik² ni bukan tahu apa kan..
Asalnya nak g intai kapal layar, tgk² ada KFC ngan petrosains.. msk petrosains, ambik ekon.. panas tadik.. heheh
dlm petrosains, sinila paling dia suka.. Ballpit.. sampai ketawa sakan.. berenang,baring seme ada..
Zufar ni siap berenang sakan..
gambar ngan mak ninie.. sib baik mak ikut.. leh layan cucu dia yg semakin aktif ni..
Seronok Hannan menengok ikan.. ni kat underwaterworld
beria tunjuk kat ibu.. seronok yer..
yg x tahan.. terlalu aktif.. ni duk gaduh ngan marissa.. ntah apa laa marissa tu suka selak² baju..
ini lg ibu x tahan.. x bg dukung.. nak jln.. tp ibu kena pegang.. dia dah laa rendah jer.. lenguh pinggang ibu..

Sepanjang g langkawi mmg best.. walaupun terkenangkan Abah, along ngan adik yg x ikut.. next time kita g lagik yer..

Overall bajet kalau sesaper nak g langkawi seperti dibawah yer:-
1. Tiket Flight Tambang Murah seorg dewasa = RM179 (x include luggage.. kena add RM40 utk bag berat 15kg)
2. Penginapan kat homestay =RM170/semlm x 2 mlm
3. Sewa MPV =RM170/sehari x 2hari
4.Parking kat LCCT=RM87 (utk 3hari. sepjg g Langkawi..)
5.Tol dah minyak keter dari kuantan ke LCCT =RM100 kot..
6. Nak keter cable kat langkawi =RM15/seorg dewasa
7. underwaterworld =RM28/ seorg dewasa..
8. makan.. ntah brp.. makan sesedap rasa jer..
9. shoping.. yg ni ikut kemampuan .. heheh

2 comments:

  1. Joe: g jalan mmg best... kalau g reramai lagik meriah..

    ReplyDelete

linkwithin

Related Posts with Thumbnails