Pages

Friday, January 14, 2011

Deco Bilik Zulaikha

Zulaikha belum lagi asing bilik tido.. still tido ngan kami ni.. takkan nak asing kot.. kecik sgt lagik.. Masih BF. Tapi Ninie x sabar nak deco bilik Zulaikha.. Hehehehe.. So.... taaaaddddaaaa ni laa hasilnya.. hasil keje org yg x berseni.. bilik ni mmg x cat langsung.. mmg cat asal masa beli umah.. huhuhu save bajet..
terror x  ninie ngan zex lukis??? hehehe ni sticker je.. Ninie beli kat kedai giftshop. RM2 je.. Ninie beli 2keping.. dapat laa buat sebaris ni.. seblah ninie tampal.. seblah zex  buat.. yg ninie buat.. sengek bengek.. tp oklaa.. kalau cat.. dah brp hengget kan.. ni murah.. x yah cat2 dinding..
Ni pun sticker beli kat kedai RM2. Yg sticker princess je mahal skit.. RM3.90. Sbb kertas dia berkilat & tebal skit.. x retilaa Ninie nak buh gambar apa.. Jumpa kartun ni je Ninie berkenan..
Katil Zulaikha.. Para/rak atas tu.. beli kat Ikea.. Susun laa segala mainan dia atas tu.. Cadar ni mmg sentimental value.. Ni cadar Ninie masa Ninie zaman bujang lagik.. 1 set ngan comforter.. tp conforter x tahu dah mana pegi.. Masih elok.. yg ptg Pink!
Ada almari solek tu... yg ptg.. sticker donald duck tu.. penyerila konon.. byk benor sikat atas meja solek tu kan.. ikha, rambut pun x dek.. mmm Bapak dia punya laa tuh..
Alamari baju dia.. wah.. byknye bju.. cantiknya ibu lipat kain..

Ni feberet kartun Ninie.. Mickey Mouse.. Sticker ni pun RM2.. Hehehe.. Paling bawah ukuran dia 80cm. Ikha x leh ukur lagik laa.. dia baru 72cm..
Ni lantai .. psg getah.. mahal gila harga alas getah ni.. tp sbb lawa.. beli jugak.. Princess lagik tuh.. feminin skit anak ibu..
ni laa rupa bilik Makcik Chapak Chapak dari arah pintu.. cun x? Ninie rasa cun.. (.. sprt biasa.. msk lif, tekan..naik sendiri...)

6 comments:

  1. cun2...sama set bilik tido anak kita..tapi saya kaler biru..nak wat gane..anak perempuan..tapi brutal...kalu kak ninie perasan...almari baju tu...pintu dia mesti senget sebelah...mcm saya ak..makin lama makin terbuka luas..tapi kalu musim hujan berterusan..set bilik tido ni cepat berkulat tau...nak2 belah bawah..belakang almari....huh!! tak tahan sungguh!!!!

    ReplyDelete
  2. cantik la kak ninie...:)adha n dania x da bilik pon cuma adha ader bilik mainan dia...dia x tido asing lg ngan ain...penah skali bg dia tido kat bilik sblh,sok pg dah ader kat sblh ain,,,,hehehhe

    suka tgk almari,katil n dressing table tuh...beli kat mn??

    dressing table tuh,brg ibu ikha yg bnyk pon...kkekeke

    ReplyDelete
  3. cantik...sy pon berangan2 jugak la nak hiaskan bilik tuk najla...tp rumah sendiri pon xder lagik...skunk masih tggl ngn mak lagik...insyaAllah ader rezeki lebih sikit nak beli rumah then baru leh hias bilik tuk najla...

    ReplyDelete
  4. G-an: mmg kulat penuh! tension jer. tp terima je la kn.. sbb dah beli. Dalam laci kalau x ada brg, mmg penuh kulat.. Pintu tu mmg senget.. Puas dah ejas. Tegur dah kedai perabot masa dia hantar tu, tp dia ckp, sbb floor umah akak x rata... padahal.. perabot ni yg x tahan... pakai je la selg boleh kan..

    Ain: mesti laa brg ibu penuh kan.. ambik kesempatan.. heheh akak beli area umah akak ni je. Set perabot putih yg paling murah.. yg kat kedai lain.. mahal belaka.

    Cute Mommy: InsyaAllah ada laa rezki Najla. Boleh laa dari sekrg cari design utk bilik dia.. Buat Bajet.. heheh

    ReplyDelete
  5. Cun Sangat.... Cuma Alas lantai ABC tu nnt tak lama kena korek ngan Zulaikha.... kecuali dah gam siap... :)

    ReplyDelete
  6. K.mila: betul laa kak.. dia hari² korek.. semua hurup dia tanggal.. hari² ninie pasang balik.. hehehe

    ReplyDelete

linkwithin

Related Posts with Thumbnails