Pages

Friday, January 7, 2011

Bila dah 10bulan..

Sekejap betul masa berlalu, Zulaikha dah 10 bulan lebih.. dah nak masuk 11 bulan pun. Masa genap 10bulan Ninie bawak g klinik mcm biasa. Berat dia naik.. dah 8.2Kg. Terus ambik vaksin pneumococcal. Untuk anak-anak bawah 2tahun, kena ambik 3 kali. Zulaikha baru ambik sekali je. Next mont dia kena ambik yg kali ke-2. Nak elakkan dia dari kena penyakit 3 serangkai. Entry dulu Ninie ada citer. Sejak dua menjak ni dia semakin aktif.. Aktiviti harian dia:-
1. gigit ibu (gigi atas dah 6batang, bawah 2 batang .. mm geraham pun dah nampak..)
2. mula nak berckp.. ayat feberet dia "capak capak.." mcm upin ipin jer..
3. suka menyanyi, tp ngan bahasa dia laa.. "na nana nana..."
4. berdiri .. eksyen.. nak lepas tgn aje
5. meniti dari satu tempat ke satu tempat.. agaknya dia dah mula nak bljr berjalan..
6. yg ni paling x tahan.. "MEMUNGGAH!!!!" terpaksalaa ibu ada keje tambahan..

suka sgt makan pen bapak dia..
tempat feberet..
kerja-kerja pembersihan sedang dijalankan..
sini plak sepah..
tunjuk terror..

cekap laa kononnya tuh..
yg ni x leh tahan.. habis brg ibu dia punggah.. jenuhlaa ibu kemas balik..

2 comments:

  1. BESHNYEEEE....anak kiter hampir sebaya..najla anak org baru nak masuk 10bulan..same jugak da meniti tepi2 meja..gigi jek yg tak tumbuh2 lagik...huhu

    ReplyDelete
  2. Cute Mommy: time ni seronokkan tgk keletah dia.. letih nak layan.. tp sgt terhibur :-))

    ReplyDelete

linkwithin

Related Posts with Thumbnails