Pages

Saturday, November 27, 2010

Tok & Tokki dah balik...

Hari khamis, pas keje, Ninie & Zex terus berangkat ke KL. Sbb dijangka mak & abah sampai KLIA dalam kul 1pg. Sampai KL lambat jugakla.. Sbb hujan lebat sepanjang jln.. ada keter eksiden langgar divider masa tgh ujan tu. Zex ckp, seblum ni, keter tu beria memotong w'pun tgh² hujan lebat mcm tu. Zex siap ckp "hebatla keter tu:.." mmg hebatlaa.. eksiden naik atas divider.. mmm sib baik x melibatkan keter² lain..

Sampai KL, Ninie ajak Zex mkn kat ar-rawsya, makan makanan arab. Mmg org arab la seme situ.. Zex selalu citer, dia suka makan kat situ.. Ninie pun nak rasa jugak.. Hehehe mana bleh jd.. dia je yg makan sedap.. Kebetulan kawan zex pun ada tumpang sekali .. Kelako dua org ni pilih menu.. Muka sorg² mcm susah je nak kunyah makanan.. hahahah daging kambing liat.. puas nak mengabiskan 1 pinggang.. Ninie, sib baik pilih menu Chicken Kabsha.. Zulaikha.. Makan kentang goreng.. tu pun bukannya makan.. buat main jer..
Masa ni dah pukul 12mlm.. Zulaikha dah tido seblum ni, so sampai restoran ni sedang elok bgn.. Sengih kemain lagik.. Bawak mainan tikus.. dia suka gigit ekor tikus tu.. tu yg bawak.. buat selingan.. kak ipar ninie laa bg kat dia tu.. Huhuhu..

Lepas makan, awal lg nak g KLIA, so ninie join seme cousin ninie kat Duta Vista, Kul 2pg baru kitaorg ke KLIA. Kesian zex, bawak keter.. Muka ngantuk, bimbang jugak kan.. Zulaikha.. Biasalaa.. Masuk keter.. Bg susu .. tido.. Dia tido sampai laa kat KLIA.. Bagus jugak dia tido.. X laa penat ibu nak dukung..

Nasib baik bawak stroller, letak Zulaikha dalam tu.. Tido je dia.. Tido x sedar diri.. siap nganga mulut!

tu dia wajah insan yg lena diulik mimpi.. Sedap sgt tido.. Pakai baju yg tok kirim dari mekah.. Jaket jeans lagik tu.. Moden betul pilihan tok ..
mmm tgk laa cousin nini tu.. siap tido lagik.. Driver seme ngantuk.. Masa ni dah hampir kul4pg.. Budak² je yg segar bugar.. bleh main lagik.. Ninie??? mcm nak pengsan dah mengantuk amat.. kan best kalau bleh tido mcm Zulaikha tu.... Hihihihi

Ninie duk kat satu yg jauh dari org skit masa ni.. Hehehe sbb ngantuk laa.. Zex.. ntah duk kat mana.. ramai gile org kat KLIA masa ni.. semua x ngantok ke.. heheh

Kul5pg baru laa Mak & Abah & Sedara mara semua tiba.. Berpelukan sakan laa. rindu wehhhhhh.. Ninie terus cari abah & mak.. Anak sedara Ninie, Zufar Hannan tu.. jumpa je ngan tok & tokki.. diam.. terkedu x terkata apa.. Agaknya dia hairan.. Mana tok pegi.. tetiba ada balik.. heheheh

Zulaikha.. akhirnya bgn.. Dia biasalaa.. x nak ngan org.. Mak nak ambik dia pun dia x nak.. mak ckp" oooo sombong ngan tok yer" ............. Zex balas "Mak x yah kecik ati.. dia ngan saper saper pun sombong.. ngan ibu je nak.." Hehehe.. bayi susu ibu.. mmg g tu yer.. Rapat ngan ibu.. Sbb hari² bergayut ngan ibu.. Bapak apa ada??? hahahah

X sempat nak snap gambar mak & abah.. Sembang aje kami.. Mak & Abah balik ngan Along.. Sbb Along je yg mata tau cap apa.. Bleh bawak keter.. Balik terus ke Kuantan. Diaorg semua balik terus ke kuantan, sbb ustaz pesan,jgn singgah mana², lebih afdal balik terus, malaikat mengiring sampaila ke rumah..

Zex ada urusan lg kat KL, tiba di Duta Vista kul 6pg, dia terus tido.. dah pepg kul9.30 bgn nak g hantar asgtmnt.. Letih tu. Mata dia kira hebatla bleh tahan.. Ninie.. x bwak keter pun.. Rasa x leh bukak dah mata.. Habis segala urusan, kul9mlm baru sampai Kuantan.. Alhamdulillah selamat kami sampai..

No comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts with Thumbnails