Pages

Tuesday, July 20, 2010

~Caring is Sharing~


Selalunya ayat yg betull Sharing is Caring . Tapi ninie..Caring is Sharing .. hehehe. Jumaat lepas, lawat ex-opismate bersalin kat wad di HTAA ni. Dia operate. Kebetulan g tu anak dia nangis nak susu. Ninie tolong la ajar anak dia nak nyusu badan.. hahaha.. x bleh. Sbb dia inverted nipple. Tp la flat sgt... Cuma mungkin anak dia lapar sgt, pastu anak dia marah la x dpt. Kami² yg dtg melawat ni naik x reti dah nak wat mcm mana. Last² panggil nurse ajar. Nurse pun ajar la. Still x leh. Sbbnya dia kan operate, agak sakit la kalau salah posisi duduk.

Last solution, nurse terpaksa bg dia susu botol dulu... Kesian jugak dia, sbb dia nak sgt bg susu badan kat anak dia. Dia ada bli pam. Jenis tollyjoy. Sebiji mcm Medela, cuma color dia biru. Ninie x ada plak try, sucking dia sama ngan Medela ke x .. Tp dia try, dia ckp x rasa sucking pun.. ish kesian laa.. Last² Ninie offer pakai pam Spectra3 Ninie. Kebetulan Ninie mmg tinggal Spectra3 tu kat opis. Malas nak angkut kulur kilir. Kat umah pakai manual Medela jer.

Ninie g balik opis ambik pam, try bg dia pam, ok.. baru laa dia rasa sucking pam tu. Kagum rasa, bila kali pertama pam pun, dia dah ada susu. w'pun x byk. Awal² mmg g tu kan. Ninie teringat masa dulu.. Ninie pas 2 minggu baru ada.. bertuah kan kawan Ninie tuh.. 

Sebb bg pinjam pam kan.. So, Caring is Sharing.. hehehehe

omme kan anak dia.. Baby boy 3.5kg rasanya.. kalau x silap la

2 comments:

  1. saya pun pakai spectra3. good sucking. very quiet but bulky sket la.
    bagus la da ramai org ada kesedaran nak fully breastfeed.

    ReplyDelete
  2. cherie: itula. sy ada 2 jenis pam. yg medela tu manual, okla. Tapi kalau kita ni jenis keje.. mmg tension je pakai manual.. lambat..

    sekrg ni makin ramai dah breastfeed semula anak kan.. Alhamdulillah.. hopefully lebih ramai akan datang.. harap² ramai dikalangan famili & kawan² sendiri pun ada yg nak breastfeed baby..

    ReplyDelete

linkwithin

Related Posts with Thumbnails