Pages

Wednesday, June 2, 2010

tak pakai sarung tgn dah..

kalau ikut doktor, bila baby umur 3bulan je x yah pakai dah sarung tgn. sbb baby akan mula belajar memegang. zulaikha ni kat umah mmg x pakai sarung tgn. kat taska je pakai. nanti dah 4bulan, x nak bekal dah sarung tgn dia ke taska.

cuma kena make sure kuku dia kerap dipotong. kuku baby ni cepaat pjg. 3-4hari je dah pjg semula. bukan apa, takut luka je muka dia, nak² time nak tido, suka sgt gosok² mata sendiri.

tgk tu pakai sarung tgn pun dia sibuk tarik penutup car seat dia. kalau x pakai lg laa mcm² dia buat. sekrg ni kalau tido jgn letak² dalam playpen dia. bahaya. bantal ke, selimut ke. semua dia tarik. takut lemas je. kita kekdg x sedar dia buat mcm tu kan.

tapi kelakar time directfeed. dia mmg suka meraba. tgn dia mmg x duk diam. agaknya menikmati susu ibu laa kot. abislaa baju kita ditariknya. paling bahaya, time pakai cermin mata, ngan cermin mata dia tarik.. rambut kita pun dia dah pandai tarik.. mmm mmg comel perangai buah hati sorg ni.. :-))

No comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts with Thumbnails