Pages

Tuesday, May 4, 2010

Lupa bawak balik corong!!!

semalam byk keje kat opis. sampai terlepas sesi mengepam kul 4.30ptg. terus ambik zulaikha. g rumah kak mah, tumpang kejap sbbnya plan ngan zex nak bawak zulaikha g klinik yaw kat jln beserah. zulaikha selalu sgt tersedak. risau sgt.. penah sekali lepas susu, dah sendawa kan dia.. tetiba dia tersedak.. habis semua susu keluar.

sampai umah k.mah.. ingatkan nak pam susu dulu.. tgk² dlm beg.. corong pam tertinggal kat opis.. adoilaa mcm mana nak pam ni.. B dah keras. suh zulaikha laa minum ni. g klinik yaw.. mak aii ramainyer org.. ambik no 23.. tapi baru giliran no 6. last² g twin bb bli barang jer terus balik umah. zex bli termometer. nak cek suhu badan zulaikha. jenis littlebean. harga dia RM98. jenis yg cek ikut telinga. pakai infrared. dr yaw ckp.. baby ni suhu badan dia melebihi susu normal org dewasa. kalau 37.4c tu blum demam lagik.. patutlaa kepala zulaikha tu panas je.. tp badan dia x panas pun..

ninie bli 8botol lg botol susu jenis bumblee bee. suka sgt botol ni.. heheh comel. nak buat bekalan utk zulaikha ke taska. selalunya hantar dlm botol yg 2 oz x 10botol. kali ni dah tahu amount dia sekali minum. so sekrg bekalkan dia:-
  • 3.5oz x 5botol utk taska tetiap hari.
  • 3.50z x 3botol susu segar (perahan hari seblumnya) +
  • 3.5oz x 2 botol susu beku (cairkan dlm chiller dulu mlm seblum nak hantar ke taska esoknya.. )
penting yg beku tu.. nak rotate ngan bekalan sedia ada.. sbb dah bli deep freeze dia tahan dlm 6bln. so.. rotate laa setiap hari.. supaya bekalan stok beku tu x laa melebihi tarikh..

pagi ni dtg awal ke opis.. sbbnya nak pam susu.. malam tadi.. perah pakai tgn sbb nya dah x tahan bengkak.. dpt laa 2 oz. lenguh tgn den.. ni laaa hasil di pagi ini.. 8oz ++ sekali pam.. superb!

2 comments:

  1. BESHNYE TGK BYK SUSU PERAHAN..SY XDPT NAK BG SUSU IBU PADA ANAK..SBB START JEK KEJE KERING TRS..SBB SLL GAK PAM KAT OPIS PASTU BLK UMAH MMG TRS BG BF KAT BABY..AGAKNYE SY KURENG MINUM AIR SUAM LA KOT..TU YG X BYK SUSU...RASA RALAT SGT..MASE BF DULU SONOK SGT SBB BABY RASE DEKAT NGN KITA..

    ReplyDelete
  2. Saya pun sekrg ni dah jadi g tu. Sy ada cuba ambik ubat milk booster. Tapi anak sy cirit birit.. Ni sy tgh usaha lg.. xnak bg susu formula. Tapi kalau x ada arah dah.. terpaksa la kan.. anak sy w'pun pompuan.. dia kuat susu..

    ReplyDelete

linkwithin

Related Posts with Thumbnails