Pages

Wednesday, April 28, 2010

Stok Beku

Alhamdulillah since 2weeks lepas zulaikha lahir ninie masih mengekalkan susu ibu utk zulaikha. alhamdulillah jugak susu ninie mmg byk. sebenarnya nak bykkan susu kita mmg kena jaga pemakanan kita. ninie mmg selalu g kat susuibu.com utk dptkan info mcm mana nak bykkan susu. ramai yg berpendapat mmg kena try & error. ninie setakat ni cuma kena kekalkan minum air putih byk² & horlick. susu kekdg ninie minum jugak. susu anlene. hehehe selalu lupa nak minum. tp kalau kat ofis, mmg ninie minum air byk.

alhamdulillah jugak, ninie keje kat HTAA so seme faham sgt BF mom ni. ninie hari² membawa beg galas. Pam Spectra3 (Stylo mama). ninie bli kat laman website enjoybreastfeed.com. bangga rasa bawak beg galas kulur kilir. mula² rasa malu jugak. lelama ok..

Ninie mmg byk susu. so kat umah peti ais ninie jenis 2pintu. panasonic. tapi tempat beku dia blah bawah. Sayang plak susu kalau x buat stok. sbb mmg hari² ada lebihan. so ninie decide beli deep freeze. ajak zex g sengheng. kebetulan zex nak bli ekon. maklumlaa musim panas ni. kesian kat zulaikha. ninie bli deep freeze RM700++ la. jenis ELba. semalam peti ais dah sampai.. apa lg bersemangat laa nak kemas susu beku zulaikha.


ni dia deep freeze baru.. khas utk susu zulaikha




dah susun nampak skit plak kan.. ninie kira ada 48botol semuanya.. semangat nak bykkan susu ni..

Tuesday, April 27, 2010

Aqiqah Zulaikha


Lama betul x update blog. sejak pindah rumah baru ninie mmg sibuk sgt. yerla seblum ni duk ngan mak. makan mak masak. umah adik kemas.. ninie buat apa???.. tido membesarkan badan jer. heheheh. duk umah sendiri baru tahu nak kena urus semua. rasa 24jam mcm x cukup. mcm² nak kena buat. Ninie da start keje 19hb hari tu. ni just nak share masa aqiqah zulaikha.

tarikh pun ninie hampir lupa ni. 13 Mac 2010. masa ni zulaikha dah cukup sebulan. ninie bli kambing pun ngan Dr. Khaled. senang.. tepon je. kebetulan dia ada ternak kambing. kandang kambing pun dekat ngan umah mak ninie. zex pergi pilih kambing & Dr sembelih lapah siap².

Aqiqah ni ninie jemput x ramai. maaflaa kalau ada yg x terima jemputan. ninie cuma invite keluarga blah ninie ngan zex jer. tukang masaknya.. poksin. poksin masak nasi beriani. actually aqiqah zulaikha buat sekali ngan tunang sepupu ninie.. deana. umah kitaorg mengadap pagar je. pagi tu buat marhaban & aqiqah zulaikha. tengah hari makan. petang plak buat tunang deana. maklumla tenaga kerja & tukang masak org yg sama. so senang la. masak je lebih. utk 2 majlis. yg penting niat kita aqiqah tu.. malam ntah apa lg laa si deana ni buat. BBQ x silap ngan steambot. tp ninie x g join laa. zulaikha x leh keluar mlm.. lgpun dalam pantang lg kan masa tu..

linkwithin

Related Posts with Thumbnails