Pages

Tuesday, January 26, 2010

nasihat dr sister...

baru pas jmpe doc HTAA ni.. mcm biasalaa. doc scan bb. pelik skit laa bab timbang berat ni. berat ninie x naik². 78.5kg. selalunya setiap minggu sekilo naik. baby plak 3.0kg. x aper. yg ptg bb sihat.. ibu sihat jugak.

pagi ni, bangun pagi muntah jugak.. pelik sungguh 2-3hari ni asyik muntah aje. angin kot. tapi gagahkan diri utk g keje. sbb selalunya pagi je x larat.. menjelang tengah hari.. mesti da ok. pas solat zohor hari ni tetiba rasa nak pitam. x tahu laa naper.. baby berat sgt kot.. mcm² laa spekulasi buat sendiri nih... heheheh

masa tunggu doc kat O & G tadi.. sister shamsidar dtg sembang. dia sembang pasal breastfeed. dia ckp, nanti masa tengah cuti bersalin.. breastfeed laa anak sepjg duk umah. bagus breastfeed ni. anak sihat. bukan gemuk/obesiti. kalau anak minum susu formula ni mmg selalu kena penyakit. antibodi x kuat. ninie dgr penuh minat, sbb mmg dah niat sesungguh hati nak breastfeed.. dia bg tahu lg.. breastfeed kat umah.. jgn bg botol, sbb baby kalau dah biasa ngan kita breastfeed.. bila dia tahu kita ada ngan dia.. mmg dia x nak botol. mmm.. byk info menarik nih.. ninie citer jugak, kengkwn masa kat unit it, SUK pahang pun ramai yg breastfeed. so byklaa jugak diaorg ajar & bg nasihat tentang breastfeed ni. sister kagum jugak laa.. cayalaa!. x sempat nak sembang lama ngan sister td.. nombor dah kena panggil.. jmpe doc..


2 comments:

  1. betul sgt tu...gunakan la nasihat tu..sebagaimana mcm mana kawan2 kita kt BTM ni siap bawak mesin memerah...he..he..he..

    ReplyDelete
  2. itulaa.. penasihat utama.. org btm SUK.. kak firah siap nak bg botol susu anak dia.. baik sungguh hati..

    ReplyDelete

linkwithin

Related Posts with Thumbnails