Pages

Tuesday, January 12, 2010

Minggu ke-36

Sabtu & Ahad lepas tido lg kat umah baru. seronok plak dpt duduk sendiri setelah 5thn kawen.. asyik duk ngan numpang ngan parents aje. nak rasa duk sendiri plak laa kan.. nanti ada baby nak handle baby lagi.. hopefully dpt laa dpt menghandle ngan ok.

ni dah minggu ke-36. hahaha.. mendebarkan. bila² masa je bleh bersalin ni. ada org bersalin minggu 36 ni. ada yg minggu 37, 38 & seterusnya. ninie kalau bleh nak bersalin cepat². x sabor nak ada baby.. berdebar tu mmg ada. sbbnya anak sulung.. x tahu lagi rasa sakitnya nak bersalin mcm mana.. tanda² nak bersalin pun x tahu mcm mana.. mak ninie ckp.. tgk atas org.. ada org turun je air lepas tu dah nak bersalin.. mcm adik ninie.. dah 3hari turun darah pun x bersalin lg. ninie doa.. semoga ninie dipermudahkan bersalin... Amin..

pepg kalau bgn tido je tgk kaki.. bengkak sgt dah kaki ninie ni. bila jalan je rasa sakit kat tapak kaki. semlm tanya makjang.. mak jang ckp mmg g 2.. nanti dia surut.. maknanya dah dekat sgt nak bersalin tuh.. makjang bg minyak kelapa dara. suruh minum pepg satu sudu. so pg ni ninie dah start minum. rasa dia, mcm minum minyak kelapa je.. makjang suh mintak air selusuh ngan pokde. dah bg tahu ija tadi.. suh pokde tolong buat air selusuh. mak plak ajar.. suruh minum air yg turun dari rambut. baca selawat & baca doa nabi yg ditelan ikan nun.. supaya mudah bersalin.. yg ptg ikhtiar kan.. harap selamat laa semuanya.. Amin..

No comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts with Thumbnails